Jums prireiks:
1.2 gyvos žuvys,
druskos,
po saują laiškinio česnako ir džiovinto imbiero,
2.3 šaukštus sojų padažo
3.3 šaukštai aliejaus,
4.3 šaukštai susmulkinto muskato riešuto,
5.0.5 citrinos sultys.

Veiksmai:
Žuvis nuvalyti, išdarinėti. Česnako laiškus susmulkinti. Žuvis sudėti į verdantį vandenį (kad būtų vos apsemtos), įberti druskos, įdėti dalį česnako laiškų, dalį imbiero bei muskato riešuto. Pavirti 10 minučių. Žuvį atsargiai išgriebti, nuvarvinti. Į keptuvę įpilti aliejaus, sudėti žuvį, ant viršaus uždėti likusias prieskonines daržoves, apipilti sojų padažu ir uždengus pakaitinti dar 3 minutes. Atsargiai išdėlioti į lėkštutes, kad žuvis nesubyrėtų. Apšlakstyti citrinos sultimis. Skanaus!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>