Jums prireiks:
1.1 kg šviežio sterko, ešerio arba plekšnės,
2.1 stiklinė virtų grybų,
3.2 šaukštai margarino arba sviesto,
druskos, citrinos sulčių arba acto,
vandens, žuvų sultinio,
4.3 šaukštai grietinės, maltų džiūvėsėlių.

Veiksmai:
Žuvis nuvalyti, išimti vidurius. Aštriu peiliu daugelyje vietų įpjauti minkštimą ir įpjovas prismaigstyti grybų, supjaustytų pailgais gabalėliais. Žuvis iš viršaus ir vidaus apibarstyti druska ir pašlakstyti rūgščiomis sultimis. Likusius grybus sukimšti į žuvų vidų. Žuvis sudėti į riebalais pateptą keptuvę, apdėlioti sviesto gabalėliais, apibarstyti džiūvėsėliais ir kepti. Retkarčiais palaistyti skysčiu. Iš skysčio, kuriame kepė žuvys, pagaminti padažą. Pagardinti grietine ir rūgščiomis sultimis, pasūdyti. Patiekti su virtomis arba keptomis bulvėmis ir salotų lapelių arba agurkų salotomis. Skanaus!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>