Jums prireiks:
1.1 kg menkės, karoso ar kitos žuvies,
2.0.5 stiklinės miltų,
3.2 morkos,
4.1 petražolė,
5.3 svogūnai,
6.0.5 stiklinės pomidorų košės
7.0.5 stiklinės aliejaus,
8.1 lauro lapelis,
9.5 pipirai, druskos,
acto pagal skonį,
10.1 arbat. šaukštelis cukraus.

Veiksmai:
Žuvį nuvalyti, išimti kaulus, supjaustyti į gabalus ir, pavoliojus miltuose, pakepinti aliejuje . Mažą žuvį apkepti nepjaustytą.
Marinatui skirtas daržoves nuvalyti, nuplauti ir supjaustyti: svogūnus – plonais griežinėliais, morkas ir petražoles – žvaigždutėmis. Jas 10 – 15 min pakepti aliejuje ir, pridėjus pomidorų košės, pipirų, lauro lapelių bei įpylus 1 – 1.5 stiklinės žuvies sultinio ar karšto vandens, patroškinti uždengtame inde. Po to pridėti pagal skonį druskos, acto, cukraus ir taip pagamintu karрtu marinatu užpilti žuvį. Viską pakaitinti iki užvirimo, sudėti į salotinę, atšaldyti. Viršų pabarstyti petražolių lapeliais ar svogūnais. Valgyti po kelių valandų. Skanaus!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>