Jums prireiks:
1.500 g žuvies filė,
2.1 stiklinė pieno arba sultinio,
3.1 kiaušinis,
4.3 riekelės sužiedėjusio pyrago,
5.2 šaukštai sviesto arba margarino,
druskos, pipirų,
maltų džiūvėsėlių.
Įdarui:
6.200 g baravykų arba voveraičių,
7.3 šaukštai margarino,
8.1 svogūnas,
petražolių lapelių,
9.1 virtas kiaušinis,
druskos, aliejaus.

Veiksmai:
Nuo žuvies filė nulupti odą, filė sumalti mėsmale, pridėti piene arba sultinyje išmirkyto pyrago, ištirpinto sviesto, įmušti žalią kiaušinį, įdėti prieskonių ir išsukti. Susmulkintą svogūną ir grybus pakepinti riebaluose, sumaišyti su kapotais petražolių lapeliais ir kapotu kiaušiniu. Žuvies masę iškrėsti ant lentos, pabarstytos maltais džiūvėsėliais, išploti 1 centimetro storio sluoksniu, uždėti grybų įdaro ir susukti. Galima susukti viena didelį arba kelis mažus vyniotinius, Didelį vyniotinį kepti orkaitėje, mažus — ant viryklės dideliame aliejaus kiekyje. Patiekti su virtomis bulvėmis arba ryžiais, pomidorų padažu ir salotų lapelių arba agurkų salotomis. Skanaus!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>