Ypatingosios salotos su rūkytomis lašišomis


Jums prireiks:
Gūžė garbanotųjų salotų lapų ar „Poli“ salotų (200 g),

200 g ryžių „Jazmin“ ir raudonųjų ryžių „Blue Dragon“,

100 g šviežių saldžiųjų paprikų,

100 g konservuotų agurkėlių,

1/2 poro šaknies,

150 g šaltai rūkytų lašišų filė,

2 valgomieji šaukštai baltojo vyno acto,

4 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus,

2 valgomieji šaukštai majonezo,

1 valgomasis šaukštas cukraus,

švieži malti juodieji pipirai, druska,

švieži petražolių lapeliai.

Veiksmai:
Salotų lapus nuplaukite, nusausinkite. Suplėšykite nedideliais kaspinėliais. Dalį lapų palikite patiekalui papuošti.

Išvirkite ryžius.

Mažus konservuotus agurkėlius supjaustykite kubeliais. Nuplaukite porą,
perpjaukite poro šaknį išilgai per pusę, supjaustykite smulkiais
pusžiedžiais, šviežią saldžiąją papriką – nedideliais kubeliais.

Viską suberkite į gilų dubenį. Įberkite prieskonių , dėkite majonezo, ir viską gerai sumaišykite.

Paruoštas salotas apipilkite užpilu, kuriam paruošti reikia: aliejaus, vyno acto, cukraus, prieskonių ir petražolių lapelių.

Viską sumaišykite.

Rūkytų lašišų filė supjaustykite plonomis juostelėmis.

Į lėkštės vidurį dėkite konditerinę apvalią formelę. Į jos vidų iki
pusės pridėkite paruoštų salotų , paspauskite, tada sudėkite lašišų
juosteles, o ant viršaus – likusias salotas . Viską gerai suspauskite.
Puoškite likusiais salotų lapais bei lašišų juostelėmis.

Menkė su obuoliais


Jums prireiks:

* 4 menkės gabaliukų

* šaukštelio cukraus

* 2 šaukštų sviesto

* 4 didelių nuluptų obuolių puselių

* 200 ml obuolių vyno

* 100 ml mėsos sultinio

* druskos

* pipirų

* sviesto (aptepti)

* garstyčių

Padažui:

* 200 ml grietinėlės

* šaukštelio aštriųjų garstyčių

* 0,5 šaukštelio smulkintų čiobrelių

* šaukšto smulkintų petražolių

Veiksmai:

Ištirpinti cukrų ir du šaukštus sviesto. Sudėti įpjautas obuolių
puseles ir apkepti. Įpilti du šaukštus vyno ir troškinti, kol obuoliai
suminkštės.

Žuvies gabaliukus pavirinti likusiame vyne ir sultinyje. Perdėti į
sviestu pateptą skardą, pabarstyti druska ir pipirais, aptepti
ištirpintu sviestu.

Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 30 min. Paskui aptepti
garstyčiomis, išdėlioti obuolius, apibarstyti petražolėmis. Kepti dar
10 min.

Paruošti padažą: 100 ml likusio nuoviro perkošti. Supilti
grietinėlę, pagardinti druska , prieskoniais ir pakaitinti. Padažą
patiekti atskirai.

Troškintos stintos majoneze ,,Karotinas“


Jums prireiks:
6 stintos

300 g „Daumantų“ majonezo „Karotinas“

2 svogūnai

1 morka

50 g sviesto

5 vnt.juodųjų pipirų žirnelių

2 vnt.lauro lapų

druskos, svogūnų laiškų

Veiksmai:

Nesmulkiai supjaustytą morką ir svogūnus pakepiname svieste. Į puodą
sudedame pakepintas morkas ir svogūnus , ant jų – išdorotas, pasūdytas
stintas, supilame majonezą „Karotinas“ ir truputį vandens, įdedame
pipirus ir lauro lapus, troškiname atvirame puode ant mažos ugnies
25-30 min.

Patiekiame su virtomis bulvėmis, puošiame svogūnų laiškais.

Jūros lydekos kepsniukai


Jums prireiks:
0.5 Kg jūros lydekos file, 2 svogūnai, 2 morkos, 200 g majonezo,2
česnako skiltelės,4 kiaušiniai, 2 dideli šaukštai bulvių krakmolo,
vegetos

Veiksmai:

Žuvį supjaustyti kubeliais, sutarkuoti morkas, supjaustyti svogūną.
Viską sudėti į vieną masę ir sumaišyti. 24 val. palikti šaldytuve,
prieš kepant vėl sumaišyti.

Receptą atsiuntė Jovile

Krevečių kokteilis


Jums prireiks:
400 g šaldytų krevečių

mažo ananaso

200 g grietinės

2 šaukštų majonezo

1–2 šaukštelių medaus

2 šaukštų smulkintų petražolių

citrinos sulčių

tabasko padažo

druskos, pipirų

gūželės salot

Veiksmai:

Krevetes atšildyti. Ananasą nulupti, perpjauti, išpjauti kietą vidurį. Dalis supjaustyti nedideliais gabaliukais.

Grietinę išmaišyti su majonezu, medumi ir petražolėmis. Pagardinti citrinos sultimis, tabasko padažu, druska, pipirais.

Krevetes nuplauti, nuvarvinti. Supilti padažą ir išmaišyti.  Salotas nuplauti, nusausinti ir suplėšyti gabaliukais.

Salotomis iškloti indelius, įdeti ananasų, krevečių su padažu. Patiekti papuošus petražolėmis, su balta prancūziška duona.

Lašišų suktinukai su pipirų padažu


Jums prireiks:

300 g lašišų filė

8 kininio kopūsto lapai

50 ml ryžių

¼ šaukštelio juodųjų pipirų

druska

8 ploni rūkyto kumpio griežinėliai

Padažas:

250 ml balto vyno

1 pomidoras

100 ml grietinės

1 arbatinis šaukštelis rožinių pipirų

Veiksmai:
Lašišą supjaustykite į 8 griežinėlius. Ant stalo padėkite 8 nuplautus
kininio kopūsto lapus, ant kiekvieno lapo uždėkite po 1 valgomąjį
šaukštą ryžių ir po griežinėlį lašišos. Pridėkite šiek tiek druskos,
pipirų ir uždenkite griežinėliu kumpio. Suvyniokite kopūstų lapus su
ant jų išdėliotais priedais į suktinukus. Sudėkite suktinukus į
troškintuvą ar keptuvę, užpilkite 150 ml baltojo vyno ir virkite apie
10 minučių. Išimkite suktinukus iš troškintuvo ir padėkite šiltai. Į
troškintuvą supilkite likusį vyną. Susmulkinkite pomidorą, supilkite
vyną ir virinkite padažą tol, kol liks apie 100 ml. Gerai išplakite
grietinę ir pagardinkite rožiniais pipirais. Lašišų suktinukus
patiekite su šviežiomis salotomis ir šviežia duona.