Tešloje keptas karpis


Jums prireiks:
1 vidutinio dydžio karpis,
druska,
malti juodieji pipirai,
1 kiaušinis,
1 stiklinė pieno,
miltai,
0,5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių

Veiksmai:
Karpį išdarinėjame ir supjaustome stačiakampiais gabalais. Juos įtriname druska ir pipirais. Iš tešlai skirtų produktų užmaišome grietinės tirštumo tešlą. Joje apvoliojame karpio gabalėlius ir kepame ant nedidelės ugnies su aliejumi. Apkepusius gabalėlius vėl merkiame į tešlą ir vėl kepame. Tešloje keptą karpį patiekiame su bulvių koše ir salotomis.

Karpis rytietiškai


Jums prireiks:
1,5 kg karpis,
2 morkos,
1 citrina,
2 svogūnai,
150 g razinų,
3 gvazdikėliai,
100 g meduolių,
1 lauro lapas,
cukrus,
druska

Veiksmai:
Karpį išdoroti, nuplauti, supjaustyti gabalais. Litrą vandens užvirinti su trupučiu citrinos sulčių, cukrumi, druska, griežinėliais supjaustytais svogūnais, lauro lapu, gvazdikėliais ir razinomis. Įdėti supjaustytą karpį ir virti 20 min., o kai suminkštės – suberti sumaltus meduolius ir virti dar 5 min. Karpio gabalus sudėlioti pusdubenyje, apipilti padažu, kuriame virė, ir ataušinti. Patiekti šaltą.

Silkė su daržovėmis


Jums prireiks:

Silkės,
pekino kopūsto,
pomidoro,
paprikos (tik ne žalios),
svogūno,
alyvuogių,
krapų,
petražolių,
druskos,
pipirų,
majonezo.

Galima maišyti su grietine, galima įdėti truputį pomidorų padažo.

Veiksmai:

Daržoves supjaustome kubeliais, krapus ir petražoles susmulkiname ir sumaišome su majonezu, įberiame druskos ir pipirų.Sluoksniuojame : Pekino kopūstas, ratuku – silkės gabaliukai. Į viduriuką sudedame pjaustytas daržoves ir užpilame majonezu. Porai valandų dedame į šaldytuvą. Beje, bandžiau ir su aliejumi – skanu taip pat.

Su daržovėmis troškinta žuvis


Jums prireiks:
800 g žuvies,
4-5 bulvės,
2 morkos,
2 pomidorai,
1/2 žalios paprikos,
1/2 raudonos paprikos,
petražolių lapelių,
1 svogūnas,
100 g sviesto arba aliejaus,
druskos,
citrininių pipirų,
1/2 citrinos sulčių.

Veiksmai:
Nuskustas bulves supjaustome nedideliais kubeliais ir sudedame į troškinimui skirto indo apačią.Ant jų dedame druska bei pipirais pabarstytus ir citrinos sultimis apšlakstytus žuvies gabalėlius.Morkas supjaustome griežinėliais, susmulkiname paprikas bei svogūną ir viską kartu pakepame su sviestu. Pakeptas daržoves sudedame į troškinimo indą ant žuvies, o viršuje sudedame pomidorų skilteles bei petražoles.Užpilame 1 stiklinę vandens ir troškiname apie 1 val. uždengtame inde.

Keptos plekšnės su pagardais


Jums prireiks:
Plekšnių,
kiaušinio,
druskos,
juodųjų pipirų,
džiūvėsių,
sviesto,
citrinos sulčių.

Veiksmai:
Žuvis paruošti kepimui ir apšlakstyti citrinos sultimis. Miltus sumaišyti su druska, pipirais. Plekšnes apvolioti miltuose – kiaušinyje- džiūvėsiuose. 20 min. palaikyti šaldytuve, kad paniruotė geriau priliptų. Kepti ant lėtos ugnies. Prieš baigiant kepti, įdėti sviesto.

Lašiša su grybais


Jums prireiks:
1 lašišos,
žuvies prieskonių,
1 stiklinės baltojo vyno,
1 citrinos sulčių,
aliejaus,
100 g džiovintų grybų,
1 svogūno,
4 skiltelių česnako,
krapų

Veiksmai:
Supjaustytą lašišą įdėkite į indą, užpilkite marinatu, pagamintu iš vyno, citrinos sulčių, aliejaus ir žuvies pagardų. Marinuokit apie 3 val. Galima ir ilgiau. Grybus pamerkite į vandenį. Nukošus, supjaustykite plonomis juostelėmis, įdėkite smulkiai supjaustytą svogūną, sutrintą česnaką, krapus ir truputį vyno. Viską kepkite apie 15 minučių. Iškeptą žuvį įdėkite į lėkštę ir papuoškite grybais. Patiekite su virtais brokoliais ir morkomis.

Žuvies vyniotiniai džiūvėsėliuose


Jums prireiks:
1 kg žuvies,
1 stiklinė miltų,
1 stiklinė maltų džiūvėsėlių,
2-3 kiaušiniai,
prieskonių žuviai ,
aliejaus kepimui.

Veiksmai:
Žuvį išvalome, perpjauname išilgai pusiau, išrenkame kaulus ir supjaustome juostelėmis.Jas pabarstome prieskoniais, pavoliojame miltuose, kiaušinių plakinyje ir džiūvėsėliuose.Tada šias juosteles susukame į ritinėlius ir persmeigiame mediniais smeigtukais.Taip paruoštą žuvį dedame į įkaitintą aliejų ir kepame maždaug 5 min.Kai žuvis gražiai pagelsta, išgriebiame ją iš aliejaus ir dar kelioms minutėms įdedame į orkaitę.Žuvį patiekiame užpiltą sviestu su keptomis bulvėmis

Žuvis aprengta sūriu


Jums prireiks:
žuvies,
sūrio,
kiaušinių,
džiūvėsėlių,
petražolių,
žuvies prieskonių.

Veiksmai:
Paruošiam 3 lėkštes :sūrį stambiai sutarkuojame, kiaušinius išplakame, petražoles sukapojam ir sumaišom su džiūvėsėliais.Žuvytę voliojam iš eilės džiūvėsiai – kiaušinis – sūris.Dedam į įkaitintą aliejų ir kepame ant vidutinės ugnies

Keptas karpis su obuoliais


Jums prireiks:
Karpis,
prieskoniai,
druska,
citrina,
2 – 3 obuoliai.

Veiksmai:
Karpį nuskusti, išvalyti, išplauti, ištrinti prieskoniais, pašlakstyti citriniuke, palaikyti apie valandą. Tada dėti į sviestu iškeptą keptuvę, apdėlioti obuolių skiltelėmis ir kepti orkaitėje, kol apskrus, vis palaistant atsiradusiomis sultimis.

Menkė su baklažanais


Jums prireiks:
600 g menkės,
2 svogūnai,
2 baklažanai,
100 g žaliųjų žirnelių,
skiltelė česnako,
aliejaus,
šaukštelis imbiero,
lauro lapelis,
petražolių lapelių,
cukraus,
druskos.

Veiksmai:
Filė supjaustyti, apibarstyti druska, imbieru ir palikti 1 valanadai.
Po to kepti aliejuje. Svogūnus ir česnaką supjaustyti. Baklažanus
supajustyti, pasūdyti ir palikti 15 minučių pastovėti. Po to apkepti
aliejuje, sudėti svogūnus su česnaku ir dar pakepti. Suberti cukrų,
likusį imbierą, lauro lapelį. Įpilti stiklinę vandens ir troškinti 5
minutes. Sudėti apkeptą žuvį su žirneliais ir dar patroškinti 5
minutes. Prieš patiekiant apibarstyti petražolių lapeliais. Skanaus!