Jums prireiks:
1.4 stiklinės vandens,
2.800 g žuvies,
3.400 g įvairių daržovių (tik ne kopūstų),
4.2 bandeles,
5.2 kiaušiniai,
6.4 kietai virti kiaušiniai,
7.1 stiklinė pieno,
8.2 šaukštai sviesto,
9.1 svogūnas,
lauro lapelių, pipirų, druskos, vandens.
Padažui:
10.1 stiklinė grietinės,
11.1 šaukštas sviesto,
12.2 šaukštai miltų,
13.1/2 citrinos sunkos,
druskos, pipirų, kapotų petražolių.

Veiksmai:
Nuvalytą žuvies file pamirkyti piene apie pusę valandos. Bandeles pamirkyti piene. Svogūną sukapoti ir pakepinti svieste. Bandeles nuspausti ir sumalti su žuvimi bei svogūnu. Išplakti 2 kiaušinius ir sudėjus prieskonius, viską gerai išminkyti. Į didesnį puodą sudėti daržoves ir išvirti sultinį. Kai daržovės suminkštės, nusunkti. Sultinį vėl supilti į puodą. Paimti marlę ar plonesnį rankšluostį, patepti sviestu, sudėti pusę paruoštos žuvies masės, ant jos – nuluptus virtus kiaušinius , o ant viršaus – likusią masę. Suformuoti gražią “bandelę”, apvynioti medžiagа ir surišti galus. Įdėti į sultinį ir virti apie valandą. Po to atsargiai nuimti medžiagą ir supjaustyti storomis riekėmis. Užpilti padažu. Tinka kaip šiltas arba šaltas patiekalas.
Padažas:
Sviestą ištirpinti, sudėti miltus ir maišant supilti grietinę. Suberti prieskonius, išmaišyti ir užvirti. Padažu užpilti patiekalą. Skanaus!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>