Jums prireiks:
1.500 g žuvies filė
2.1 svogūnas
3.2 skiltilės česnako
4.10 g ženšenio
5.2 šaukštai aliejaus
6.1 šaukšteli “SambalOelek”
7.1/2 šaukštelio muskato riešutų
8.1/2 maltų juodųjų pipirų
9.3 šauskštai acto
10.2 šaukštai sojos padažo
11.2 šaukštai medaus

Veiksmai:
1 svogūną, 2 skilteles česnako smulkiai supjaustome, 10 gramų ženšenio sutarkuojame arba įberiame 0,5 šaukštelio jo miltelių. Viską sudedame į įkaitintus 2 šaukštus aliejaus, apkepame ir įdedame 1 šaukšteli “SambalOelek” (astriųjų pipirų – peperoni tyrelės). Viską pastoviai maišant, sudedame po 1/2 šaukštelio maltų juodųjų pipirų ir muskato riešuto. Žuvies filė dedam ant viršaus ir kiekvieną pusę apkepiname 3 minutes. Tuo tarpu sumaišome 3 šaukštus acto, 2 šaukštus sojos padažo ir 2 šaukštus medaus ir užpilam ant žuvies. Uždengiame dangčiu ir troškiname 10 – 15 minučių. Ištroškinus, įpilame dar šiek tiek vandens, kad gautūsi padažas, galima pagal skonį dar įdėti medaus ar “SambalOelek”. Patiekiame su virtais ryžiais. Skanaus!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>