Jums prireiks:
500 g žiedinių kopūstų,
1 svogūno,
30 g sviesto,
20 g miltų,
100 g baltojo vyno,
0,75 litro sultinio,
1 šaukštelio citrinos sulčių,
100 g pieno,
2 šaukštų grietinėlės,
100 g tepamo sūrio su krapais,
baltųjų pipirų,
druskos,
malto muskato,
30 g virto kumpio,
1 šaukšto pjaustytų petražolių lapelių.

Veiksmai:
Žiedinį kopūstą nuvalyti, padalyti į mažas „rožytes“. Svogūną nuvalyti, susmulkinti, dėti į puode pakaitintą sviestą, pakepinti, pabarstyti miltais, dar truputį pakepinti. Supilti sultinį, pieną, grietinėlę, citrinos sultis, užvirinti, sudėti žiedinio kopūsto „rožytes“, sumažinti ugnį iki minimumo, pavirti 20 min.. Kelias „rožytes“ kiaurasamčiu išgriebti, padėti šalia. Į sriubą įmaišyti tepamą sūrį ir rankiniu smulkintuvu viską susmulkinti. Sriubą paskaninti druska, pipirais, muskatu. Sudėti likusias „rožytes“, pjaustytą kumpį, dar truputį pašildyti. Prieš patiekiant pabarstyti petražolių lapeliais.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>