Jums prireiks:
1/2 l grietinės
1 šaukšt. sviesto
1/2 arb.šaukšt. kmynų ar kitų prieskonių druskos

Veiksmai:
Žemaitiškas kastinys – lengvas valgis iš grietinės bei sviesto su prieskoniais. Valgytas dažniausiai pasninkų ir talkų dienomis su karštomis bulvėmis ar duona.

Į molinį dubenį sudedamas sviestas, šaukštas grietinės ir, įstačius į karštą vandenį, sukama mediniu šaukštu. Kiek pasukus (kol dar neišsiskiria pasukos), vėl dedamas šaukštas grietinės ir sukama, kol baigsis visa grietinė. Kai pradeda tirštėti, pasūdoma, suberiami nuplauti ir nusausinti kmynai, išmaišoma.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>