Jums prireiks:
4kg žąsies, 50g druskos, 3g maltų juodųjų pipirų, 3g džiovintų rozmarinų, 2g džiovintų mairūnų, 1kg obuolių, 100 g razinų,

Veiksmai:

4kg žąsį nuplaukite, nusausinkite, įtrinkite 50g druskos, išmaišytos su 3g maltų juodųjų pipirų, 3g džiovintų rozmarinų ir 2g džiovintų mairūnų ir palikite parai. 1kg obuolių nuskuskite, supjaustykite į keturias dalis, išpjaukite sėklalizdžius, išmaišykite su 100 g nuplautų ir nusausintų razinų. Įdarykite žąsį, užsiūkite, suvyniokite į foliją, dėkite skardon, aplink sudėliokite sveikus obuolius ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 3 val. Būtinai sekite, kad atskirai sudėti obuoliai neperkeptų ir neištižtų, – kai tik jie pasidarys minkšti, išimkite ir padėkite atskirai. Baigus žąsiai kepti, nuimkite foliją, nupilkite riebalus ir dar kepkite, laistant riebalais, kol gražiai apskrus.

 

Vincentas Sakas 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>