Jums prireiks:
Pakelis (500 g) šaldytos sluoksniuotos tešlos, šaukštas cukraus pudros, 1 kg obuolių , 4 šaukštai cukraus, stiklinė obuolių sulčių, apelsinas, cinamono lazdelė, šaukštas krakmolo, 500 ml. grietinėlės, 2 pakeliai vanilinio cukraus, melisos lapelių. Marcipanų masei: 50 g migdolų, 2 šaukštai cukraus, šaukštas vandens, šaukštelis acto, šaukštas citrinų sulčių.

Veiksmai:
Paruošti marcipanų masę: sausoje keptuvėje pakepintus migdolus sumalti kavamale. Iš cukraus, vandens ir acto išvirti sirupą. Truputį atvėsinti ir maišant suberti migdolus, supilti citrinų sultis. Iš truputį atšilusios tešlos iškočioti 3 lakštus. Vieną apibarstyti cukraus pudra, kitus du aptepti marcipanų mase. 200° C karštumo orkaitėje kepti 10-15 min. Iš dar karštų lakštų apvalia forma išspausti norimo dydžio apskritimus. Obuolius nulupti, perpjauti į keturias dalis, išimti sėklalizdžius ir kiekvieną skiltelę supjaustyti skersai plonais griežinėliais. Papuošimui palikto obuolio nelupti, tik supjaustyti skiltelėmis. Nutarkuoti apelsino žievelę ir išspausti sultis. Obuolių sultis, cukrų, apelsino sultis ir žievelę užvirti, sudėti obuolio skilteles, nukelti nuo ugnies ir uždengus palaikyti 5 min. Paskui skilteles išgriebti, o į tą patį skystį suberti obuolių gabaliukus ir ant mažos ugnies pavirti 5 min. Į obuolių košę supilti truputyje vandens ištirpintą krakmolą, gerai išmaišyti ir ataušinti.Grietinėlę su vaniliniu cukrumi išplakti iki standžių putų. Tortą sluoksniuoti taip: „marcipaninis" tešlos lakštas, pusė obuolių košės, trečdalis grietinėlės, vėl „marcipaninis" lakštas, likusi obuolių košė, trečdalis grietinėlės, cukrauspudra apibarstytas tešlos lakštas. Tortą puošti likusia grietinėle, obuolio skiltelėmis ir melisos lapeliais.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>