Jums prireiks:

Pusė vištienos krūtinėlės
Kumpis “Seranno” (džiovintas), bet tinka ir rūkytas kiaulienos kumpis
Druska
Pipirai
Šalavijas
Padažui:
Raudonas vynas
Sviestas
Garnyrui:
Bulvės
Svogūnai
Kiaušinai
Citrinos sultys
Papuošimui:
Vyšniniai pomidorai
Vakarutės

Veiksmai:

Krūtinėlės paruošimas: Vištos krūtinėlę pabarstyti pipirais, druska ir paminkyti 2-3 min, kad įsigertų prieskoniai ir druskytė. Per vidurį iš šono įpjauti krūtinėlę ir į įpjovą įdėti tris lapelius šalavijo. Ant krūtinėlės viršaus uždėti kumpį ir su ilgu mediniu smeigtuku jį prismeigti prie krūtinėlės. Kepti orkaitėje, ant grotelių arba keptuvėje.
Padažo paruošimas: Į keptuvę įpilti raudonojo vyno ir įdėti apie 50 g sviesto ir druskytės paskaninimui. Kaitinti kol sviestas ištirps.
Garnyro paruošimas: Pakepinti svogūnus, sudėti bulves, pjaustytas griežinėliais (kaimiškai), kepti kol suminkštės, tada supilti plaktus kiaušinius paskanintus prieskoniai s ir druska .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>