Jums prireiks:
250g kiaulienos arba vištienos faršo, 50g kapotų džiovintų abrikosų, 50g obuolių kubelių, 40g kiaušinio baltymo, 30g kepintų migdolų, 30g razinų, 4g druskos, 0,05g maltų juodųjų pipirų, 400g viščiukų,

Veiksmai:

250g kiaulienos arba vištienos faršo išmaišykite su 50g kapotų džiovintų abrikosų, 50g obuolių kubelių, 40g kiaušinio baltymo, 30g kepintų smulkintų migdolų, 30g razinų, 4g druskos, 0,05g maltų juodųjų pipirų. Nuo 400g viščiukų šlaunelių nuimkite odeles, mėsą išplakite, ant odelių sudėkite plaktą šlaunelių mėsą, ją aptepkite 20g Valdorfo aitriosios adžikos, sudėkite faršą su vaisiais, suformuokite turimų apelsinų diametro dydžio vyniotinį, įvyniokite į plėvelę, apriškite ir virkite 30 min. pasūdytame vištienos sultinyje. Paslėgus atšaldykite. Galima apkepti orkaitėje, kad suteikti gardesnį kepsnio vaizdą. Supjaustykite ripkutėmis. Ripkutes lėkštėn dėkite pramaišiui su apelsinų griežinėliais (600g). Vyniotinį galite patiekti su džiovintų vaisių padažu.

 

Vincentas Sakas 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>