Jums prireiks:

Vištienos filė
Paprika
Morka
Poras
Česnakas
Sojų padažas
Citrina (jos sultys) 1 vnt
Cukrus
Prieskoniai

Veiksmai:

Vištienos filė supjaustyti juostelėmis (arba kaip patinka), sumaišyti su prieskoniais vištienai ar paukštienai (galima kuriuos mėgsti), palikti bent valandai. Morkas supjaustyti šiaudeliais, pakepti (patroškinti) ant silpnos ugnies kartu su česnaku. Jei telpa į keptuvę prie truputį pradėjusių minkštėti morkų sudėti šiaudeliais pjaustytą papriką, žiedais pjaustytą porą ir pakepti kol viskas suminkštės (galima ir atskirai). Atskirai pakepti vištieną, prieš dedant į keptuvę vištienos juosteles pavolioti krakmole (nedaug, bet kad būtų sausesnes, galima ir miltuose), sezamo sėklų (jei mėgstate) gerai apkepti. Daržoves ir iškeptą vištieną sudėti į vieną puodą, išspausti citrinos sultis, įdėti cukraus pagal skonį, užpilti negailint sojų padažo. Galima uždėti kario, dar čili prieskonių (jei mėgstate aštriau). Išmaišyti ir dar patroškinti.
P.S. Jeigu norima daugiau padažo į troškinį galima įpilti vištienos (ar kito) sultinio. Jeigu norima tąsesnio ir tirštesnio padažo – galima į sultinį įdėti krakmolo ir pakaitinti. Vietoj vištienos galima naudoti ir kitą mėsą. Daržoves taip pat galima keisti ar papildyti kitomis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>