Jums prireiks:
1.3 maži viščiukai arba 2 didesni,
2.2 kiaušiniai,
3.0,5 stiklinės džiuvėsėlių,
4.2 šaukštai sviesto,
viščiukų kepenėlės, skilveliai, širdelės,
5.2 riekelės pyrago,
pieno,
6.1 petražolė,
maltų pipirų,
druskos,
7.0,5 svogūno.

Veiksmai:
Viščiukus nuvalyti, išdarinėti, išplauti ir nusausinti. Tada perpjauti į 4 dalis, išimti kaulus. Sparnelių ir šlaunelių kauliukus palikti. Mažus viščiukus pjauti į dvi dalis.
Viščiukų kepenėles, skilvelius, inkstelius ir širdeles apvirti, sukapoti ir paspirginti svieste. Pridėti pjaustytų petražolių lapelių, piene mirkyto pyrago, kiaušinio, truputį grietinės, druskos, pipirų ir viską gerai išsukti.Viščiukus pasidėti ant lentos mėsa į viršų, aptepti paruošta mase, suvynioti šlaunelės pavidalu, aprišti siūlu, pavolioti plaktame kiaušinyje, pabarstyti džiuvėsėliais ir iš abiejų pusių apskrudinti svieste.
Kepsnelius sudėti į keptuvę arba puodą, uždengti ir baigti kepti orkaitėje. Iškepusius kepsnelius atšaldyti, nuimti siūlus, išlindusius sparnelių ir šlaunelių kauliukus galima apsukti plonu baltu iškarpytu popieriumi. Į pusdubenio vidurį sudėti keptus obuolius ar marinuotas slyvas, o greta gražiai sudėti kepsnelius. Vietoj obuolių ar slyvų galima duoti atskirame inde saldžiаsias (vaisių, uogų) arba žaliаsias salotas ar bruknes. Skanaus!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>