Jums prireiks:
Tešlai:
50 g miltų,
20 g pieno,
0,5 kiaušinio,
5 g sviesto,
5 g cukraus,
1 g druskos.
Įdarui:
110 g obuolių,
100 g vyšnių be kauliukų,
30 g grietinės,
30 g cukraus.

Veiksmai:
Miltai išsijokite ant stalo, viduryje padarykite duobutę, į ją supilkite vandenį ir išmaišytą kiaušinį. Viską gerai išminkykite iki vientisos masės. Tešlą palaikykite 20 – 30 minučių.
Obuolius nulupkite, supjaustykite smulkiais gabalėliais, užpilkite cukrumi ir pavirinkite kol suminkštės, ataušinkite. Jei įdarui naudosite vyšnias, jas nuplaukite išimkite kauliukus, užpilkite cukrumi .
Tešlą iškočiokite 1 – 1,5 mm storio, išpjaukite 4 cm skersmens apskritimus ar kvadratėlius. Per vidurį dėliokite įdaro, kraštus užlenkite ir gerai suspauskite.
Virtinukus dėkite į verdantį pasūdytą vandenį. Virkite kol virtinukai iškylą į vandens paviršių ir dar porą minučių, tada nugriebkite kiaurasamčiu.
Patiekdami apipilkite grietine, pabarstykite cukrumi . Skanaus!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>