Daržovių tortas

Daržovių tortas
Jums prireiks:

  • Nedidelis virtas kopūstas
  • 1 ar 2 paprikų
  • 4 ar 6 pievagrybių
  • Svogūno ropelės
  • 6 šaukštai susmulkintų špinatų lapelių
  • 40 g želatinos
  • Picos prieskoniai

Veiksmai:

Supjaustytą 1,5–2 cm pločio ir norimo ilgio juostelėmis kopūstlapius, papriką, pievagrybius bei susmulkintą svogūną apkepti aliejuje. 40 g želatinos užpilti puse stiklinės šalto vandens, o kai išbrinks, pašildyti, kad ištirptų. Sluoksniuoti daržoves torto formoje. Sluoksniuojamus produktus vis apibarstyti prieskoniais ir užpilti želatinos .

Vegetariškas daržovių troškinys


Jums prireiks:
100 g sojos mėsos gabaliukų 500 g morkų 700 g bulvių 300 g rūgščių obuolių 3 stiklinės daržovių sultinio 2 šaukštao kmynų 2 svogūnai 2 šaukštai sojos padažo aliejaus mairūno čiobrelių maltų pipirų petražolių lapelių

Veiksmai:
Sojos mėsą apšlakstyti sojos padažu, užpilti sultiniu ir palikti kelioms valandoms brinkti. Sudėti į troškintuvą ir užvirinti. Morkas ir bulves supjaustyti gabalėliais ir sudėti ant sojos. Įberti prieskonių, patroškinti. Tada sudėti nuluptus, skiltelėmis supjaustytus obuolius ir dar 10 min. troškiniti. Svogūnus pakepinti, supilti į troškinį, įberti petražolių ir ataušinti.

Burokėlių kotletai


Jums prireiks:
4 virti vidutiniai burokėliai,
2 kiaušiniai,
0,5 stiklinės miltų,
1 svogūnas,
sauja razinų,
aliejus kepimui.

Veiksmai:
Virtus burokėlius sutarkuoti per vidutinę tarką. Jei labai sulčių daug, tai nuspausti. Pakepinti smulkiai pjaustytus svogūnus, sudėti į burokėlius . Sudėti kiaušnius, miltus, razinas nuplautas-išmirkintas. Darom kotletukus ir apkepam iš abiejų pusių.

Garuose virti baklažanai


Jums prireiks:
4-5 baklažanai
0,25 puodelio šviesaus sojų padažo
1 šaukštas juodo acto
2-3 šaukšteliai čili aliejaus
2-3 skiltelės česnako
3-4 šaukšteliai sezamo aliejaus
1 šaukštelis druskos
1 šaukštelis cukraus

Veiksmai:
1. Perpjaukite baklažanus taip, kad jie tilptų į garintuvą. 2. Sudėkite juos į garintuvą, be lėkštės. Jei įdėsite su lėkšte, baklažanai apačioje nebus gerai išvirę. 3. Virkite baklažanus garuose 15-20 minučių. 4. Susmulkinkite česnaką. 5. Dubenyje sumaišykite sojos padažą, actą, čili aliejų, česnaką, sezamo aliejų, druską ir cukrų. Pastaba: Valgydami supjaustykite baklažanus mažais gabaliukais, kuriuos merkite į padažą. Būkite atsargūs – patiekalas gana aštrus. Vietoje virimo garuose, galima tiesiog virti. Verdant garuose išlieka natūralesnis skonis.

Keptos baklažanų puselės


Jums prireiks:
vidutinio dydžio baklažanas,
druskos,
1 šaukštas aliejaus arba sviesto,
pipirų,
pipirinio ar kitokio mėgstamo padažo

Veiksmai:
Baklažanai nuplaunami, nusausinami virtuvine servetėle, nupjaustomi galai, perpjaunami išilgai. Puselės truputi pabarstomos druska ir palaikomos 30 minučių. Tada nupilamas skystis ir nuplaunama tekančiu vandeniu. Tuo metu aliejus sumaišomas su druska ir keletu lašų pipirų padažo. Baklažanai apšlakstomi šiuo pikantišku skysčiu ir kepami grilyje ant grotelių arba specialiame inde apie 6-8 minutes.

Obuolių ir linų sėmenų blynai


Jums prireiks:
1¼ puodelio miltų;
? puodelio maltų linų sėmenų;
3 valg. šaukštai cukraus;
1 valg. šaukštas kepimo miltelių;
½ arb. šaukštelio druskos;
¼ arb. šaukštelio cinamono;
2 kiaušiniai;
1¼ puodelio 2 proc. riebumo pieno;
3 valg. šaukštai ištirpinto sviesto;
1 puodelis nuluptų ir susmulkintų obuolių;
truputis muskato riešuto.

Veiksmai:
Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, maltus linų sėmenis, cukrų, kepimo miltelius, druską, cinamoną ir muskato riešutą. Kitame inde išsukite atskirtus kiaušinių trynius, miltus ir sviestą. Supilkite į miltų mišinį. Susmulkinkite obuolius, suberkite juos į tešlą, išmaišykite. Kiaušinių baltymus išplakite iki standumo, juos palengva supilkite į tešlą ir lėtai išmaišykite.Į keptuvę įpilkite aliejaus, jį pašildykite ir kepkite blynus.

Linų sėmenų krekeriai


Jums prireiks:
¼ puodelio skrudintų linų sėmenų;
¼ puodelio maltų linų sėmenų;
1 ½ puodelio miltų;
½ arb. šaukštelio kepimo miltelių;
½ arb. šaukštelio druskos;
4 arb. šaukšteliai minkšto sviesto arba margarino;
½ puodelio lieso pieno.

Veiksmai:
Į dubenį suberkite skrudintus ir maltus linų sėmenis, miltus, kepimo miltelius, druską ir sviestą ar margariną. Gerai išmaišykite, supilkite pieną ir minkykite, kol gausite minkštą tešlą. Ją apgaubkite plėvele ir 10 minučių palaikykite šaldytuve. Tešlą padalinkite į 4 dalis ir kiekvieną jų iškočiokite į 2 mm storio lakštus. Juos supjaustykite į 6×6 cm kvadratėlius. Šiuos kvadratėlius sudėkite į skardą, pabarstytą miltais. Kepkite 160C temperatūroje apie 20 minučių, kol krekeriai apskrus.

Kepti salierai


Jums prireiks:
2-3 salierai
druskos
2 kiaušinai
3-4 šaukštai maltų džiūvėsėlių
100g riebalų

Veiksmai:
Nuluptus salierus supjaustyti 1 cm storio griežinėliais, dėti į karštą pasūdytą vandenį ir virti. Vandens turi būti tiek, kad vos apsemtų daržoves. Išvirusius saliero griežinėlius išgriebti, nuvarvinti, suvilgyti išplaktame kiaušinyje, apvolioti džiūvėsėliais ir kepti iš abiejų pusių įkaitintuose riebaluose, kol pagels.
Šiuos keptus salierus tinka patiekti kartu su kepta mėsa
Skanaus

Kuskusas su glazūruotais baklažanais


Jums prireiks:
½-1 baklažanas, supjaustytas 2×2 cm kubeliais
(galima naudoti ir šparagines pupeles ar pievagrybių griežinėlius)
2 smulkiai pjaustyti askaloniniai česnakai arba 1 dl smulkiai pjaustyto svogūno
1-2 pjaustytos skiltelės česnako
½ smulkiai pjaustyto raudonojo čilio pipiro
3 šaukštai alyvų aliejaus
2 šaukštai cukraus
100 ml kuskuso
1 šaukštas smulkiai pjaustytos šviežios mėtos
2 šaukštai smulkiai pjaustytos plačialapės petražolės
Druska, pipirai
½ spaustos citrinos
50-100 ml vandens

Veiksmai:

Aliejus pakaitinamas keptuvėje, daržovės kepamos ant didelės ugnies, vis sukrečiant keptuvę. Sudedami svogūnai, česnakai, čilis. Viskas toliau tokiu pačiu būdu kepama ant didelės ugnies maždaug 1 minutę. Užpilamas sirupas, gerai išmaišoma. Įmaišomas kuskusas, citrinos sultys, vanduo.
Patiekalas būna baigtas, kai kuskusas sugeria visą skystį – maždaug per porą minučių. Įberiama druskos, pipirų. Prieš valgant įberiama ir išmaišoma mėta su petražole.
Šis patiekalas gali būti valgomas kaip atskiras daržovių patiekalas arba kaip garnyras. Jis ypač gerai tinka, pvz., su žuvimi arba aviena. Vietoj kuskuso galima naudoti apvirtus ilgus plokščiuosius makaronus arba ryžius.

Šaltinis : http://www.dansukker.com

Troškintos šparaginės pupelės


Jums prireiks:

2 didelės morkos
4 svogūnai
0,5 stiklinės aliejaus
500 g šparaginių pupelių
3-4 šaukštų neaštraus pomidorų padažo
druskos, pipirų ir „Vegetos“ prieskonių

Veiksmai:

Šparagines pupeles apvirti pasūdytame vandenyje, išgriebti ir supjaustyti. Morkas ir svogūnus pakepinti su aliejumi. Į troškinimui skirtą indą dėti pupeles , morkas su svogūnais, pomidorų padažą ir prieskonius. Troškinti 15-20 min. Tinka valgyti karštą ir šaltą.