Jums prireiks:
7 vidutinio dydžio obuoliai,
1/2 kg. rudojo cukraus
apie 0,5 kg. miltų,
1 šaukštas (be kaupo) sodos,
3/4 šaukšto citrinos rūgšties,
1/2 šaukštelio cinamono,
1 Šaukštas bulvių krakmolo,
100-150 gr. aliejaus.

Veiksmai:
Obuoliai nulupami, supjaustomi kūbeliais, užpilami cukrumi , pakaitinami ant vidutinės ugnies keletą minučių, laikomi pusė paros kambario temperatūroje, kad iš obuolių išsiskirtų sultys. Po to gerai išmaišyti, kad ištirptų likęs cukrus. Supilti aliejų, suberti citr. rūgštį, sodą, išmaišyti, berti miltus pamaišant tiek, kad gautųsi sunkiai maišoma tešla ( ne minkoma!). Maišymui naudokite tvirtą šaukštą. Kepimo formą (jei neturite tokios, tai naudokite kepimo skardą) ištepti aliejumi, pabarstyti miltais. Tešlą tolygiai paskirstykite kepimo formoje, paviršių galima apiberti cukrumi ar riešutais. Palikite išbrinkti 20-30 min. Įkaitinkite orkaitę iki 250 laipsnių, įkiškite kepimo formą su tešla į orkaitę (per vidurį), po 5 min. sumažinkite temperatūrą iki 180 laipsnių. Po 20 min. persmeigus mediniu pagaliuku patikrinkite ar pyragas iškepęs. Jei ne, kepkite ilgiau, tol, kol ištrauktas pagaliukas, persmeigus pyragą, lieka švarus. Kepimo procesas gali trukti iki 40 min. Stenkitės į kepimo procesą žiūrėti kūrybingai: keisti kepimo temperatūrą, galbūt apsukti pyragą, kad tolygiai keptųsi. Iškepusiam pyragui 10 min. leiskite pravėsti atidarytoje orkaitėje, po to ištraukite jį. Šis pyragas skanus tiek karštas, tiek atvėsęs.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>