Šilkiniai varškėčiai

Reikės:
2 kiaušiniai,
pakelio varškės (apie 200 g),
2 šaukštai krakmolo,
miltų,
druskos,
cukraus.

Receptas paprastas, bet labai skanu.
Suplakti kiaušinius, įbėrus žiupsnelį druskos ir cukraus. Po to įmaišome varškę. Į tešlą įmaišome krakmolą – būtent krakmolas padaro varškėtukus neįprastai minkštus. Tada dėdame miltų tiek, kad tešla neliptų prie rankų, ir formuojame varškėtukus, kuriuos vėliau išverdame pasūdytame vandenyje.

Kreminė varškė iš kefyro

Kreminė varškėTai daugiau idėja nei receptas. Imame pakelį kefyro ir paliekame nakčiai šaldymo kameroje. Ryte prakerpam maišelio kampelį, dedam sušalusį kefyrą į sietelį ir paliekame nulašėt, maždaug visai dienai.

Į sietelį reikėtų įdeti sulankstytos marlės, vandenukas išlašės, o mums liks švelni ir skani kreminė varškytė, kuri puikiai tinka desertams ar šiaip pusryčiams. Galima paskaninti mėgstamu džemu – bus saldi, įdedam druskytės, pipiriukų, įspaudžiam česnako – gausim sūrią varškę pusryčių stalui.

Keksiukai su grūdėta varške ir vyšniomis

Keksiukai su grūdėta varške ir vyšniomisJums reikės:

300 g miltų + keli šaukštai miltų vyšnioms apvolioti
150 g cukraus pudros
2 kiaušiniai
2 šaukštai aliejaus
220 g vyšninio (ar kokio kito) jogurto
150 g grūdėtos varškės
140 g šaldytų vyšnių
2 a.š. kepimo miltelių

Veiksmai:

Viename inde sumaišyti kepimo miltelius, miltus, cukraus pudrą. Kitame išplakti kiaušinius, jogurtą ir aliejų, įmaišyti grūdėtą varškę. Suberti pasiruoštą miltų mišinį ir išmaišyti iki vientisos masės.

Šaldytas vyšnias atšildyti ir nusunkti likusį skystį. Vyšnias apvolioti miltuose ir atsargiai įmaišyti į tešlą. Supilstyti į keksiukų formeles, kepti 30-35 min. 175 laipsnių temperatūroje.

Greitas pyragas

Jums reikės:

200 g kambario temperatūros sviesto
400 g varškės
2 pakelių „forminių“ sausainių (kad ir „Gaidelio“)
Cukraus
Citrinos
Vanilinio cukraus

Veiksmai:

Varškę permalame arba labai gerai ištriname su sviestu ir cukrumi (pagal skonį), vaniliniu cukrumi bei citrinos sultimis. Galima įtarkuoti truputį žievelės geltonosios dalies dėl aromato.  Taip pat į varškės masę galime dėti aguonų, razinų ar kitų džiovintų vaisių (pagal kiekvieno skonį).

Į formos apačią klojame sausainius, ant viršaus tepame varškės masę ir taip susluoksniuojame visas gėrybes.

Per naktį paliekame šaldytuve, kad sudrėktų sausainiai, kitą dieną skanaujame.

Vokiškas varškės pyragas

Tešlos pagrindui:Vokiškas varškės pyragas

80 g sviesto,
100 g cukraus,
1 kiaušinis,
200 – 250 g miltų,
1 a. š. kepimo miltelių.

Varškės masei:

800 g liesos varškės,
50 g minkšto sviesto,
2 šaukštai grietinės,
150 g cukraus,
1,5 vanilinio pudingo miltelių,
5 išplakti baltymai,
5 tryniai.

Tešla: minkštą sviestą triname su cukrumi, įdedame trynių ir išplaktų baltymų masę, išmaišome. Dedame tešlai skirtus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Suminkome tešlą. Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi ir paruošta tešla.

Varškės kremas: sviestą triname su cukrumi, įdedame grietinės, išplaktus trynius, sudedame varškę. Išmaišome. Sudedame išplaktus baltymus, išmaišome. Pabaigoje įdedame vanilinio pudingo miltelius. Užpilame ant tešlos į formą.

Kepame ~150/170 ° temperatūroje apie 60/70 min.

šokoladinis varškės kremas


Jums prireiks:
500g varškės, plytelė juodojo šokolado (100g), stiklinė grietinės, 2 bananai, citrina, 5 šaukštai cukraus, 2 kiaušinio tryniai, pakelis vanilinio cukraus (16g)

Veiksmai:
Šokoladą sulaužyti gabalėliais, užpilti pieną ir pakaitinti ant mažos ugnies, kol išsilydys. Varškę gerai išsukti su kiaušinių tryniais ir cukrumi. Supilti išlydytą šokoladą, sudėti iki purumo maišikliu išplaktą grietinę su vaniliniu cukrumi. Nutarkuoti citrinos žievelę, išspausti sultis, supilti į varškės masę ir išmaišyti. Bananus nulupti, supjaustyti griežinėliais, pašlakstyti citrinos sultimis, kad nepajuostų (keletą griežinėlių palikti puošimui), ir sumaišyti su varškės mase. Sudėti į stiklines vazeles ir dėti į šaldytuvą, kad sustinktų. Prieš patiekiant puošti banano griežinėliais, mėtos šakelėmis (4 porcijos)

Spurgos


Jums prireiks:
5 pakeliai varškės, 5 kiaušiniai, 3 šaukštai majonezo, truputėlis druskos, pus antros stiklines cukraus, 1 pakelis kepimo miltelių, 700g.miltų, vanilinis cukrus.

Veiksmai:
Išplakt kiaušinius su majonezu ,su cukrum su druska ir su vanilinu.Išplakti ………Kai išplaki sumaišai su varške o paskui sumaišyti kepimo miltelius su miltais padaryti tesla,susukti i mazus rutuliukus galima padaryti nedidele maža skilutę viduryje ,ir virti karštame aliejuje ………. Skanaus!

Rabarbarai su varške


Jums prireiks:
1.Keletą riekučių baltos duonos, pieno 500g nuvalytų rabarbarų, pasūdyto, 200- 300 g varškės.

Veiksmai:
Keletą riekučių baltos duonos supjaustyti nedideliais gabalėliais, suvilgyti juos piene ir sudėti į keptuvę . 500g nuvalytų rabarbarų supjaustyti, apvirti pasūdytame vandenyje ir kiaurasamtyje nuvarvintus sudėti į keptuvę ant duonos gabaliukų. 200- 300 g varškės gerai ištrinti ir pridėjus razinų sudėlioti ant rabarbarų viršaus. Kepti orkaitėje apie 25-30minučių.

Bulvių – varškės pyragėliai


Jums prireiks:
150g varškės
3 virtos bulvės
100ml aliejaus
truputis druskos
3 šaukštai grietinės

Veiksmai:
1.Varškę su virtom bulvėm sutrinti
2.Įdėti druskos į masę
3.Į masę įdėti 1 šaukštą grietinės
4.Suformuoti kukulius iš masės kurią gavot.
5.Supylus aliejų į keptuvę kepti pyragėlius