Jums prireiks:
 * 4 puodeliai džiovintos baltos duonos kubelių (džiūvėsėlių);
* ½ puodelio susmulkintų morkų;
* ½ puodelio susmulkintų salierų;
* 1 nedidelis supjaustytas svogūnas;
* 2 valg. šaukštai sviesto;
* ½ arb. šaukštelio druskos;
* ¾ arb. šaukštelio paukštienos prieskonių;
* ⅛ arb. šaukštelio maltų juodųjų pipirų;
* ⅛ arb. šaukštelio muskato riešuto;
* ½ puodelio skrudintų linų sėmenų;
* ¼ puodelio susmulkintų graikinių riešutų;
* ⅓ puodelio vištienos sultinio;
* ¾ puodelio vandenyje išmirkytų razinų;
* 2½ puodelio pjaustytų obuolių.

Veiksmai:

Keptuvėje pašildykite sviestą ir paskrudinkite morkas, salierus bei svogūnus, kol suminkštės. Suberkite druską, paukštienos prieskonius, pipirus bei muskato riešutus.

Supilkite mišinį į didelį indą, suberkite džiūvėsėlius, skrudintus linų sėmenis, vištienos sultinį, razinas ir obuolius. Viską gerai išmaišykite. Šiuo faršu įdarykite vištą, kalakutą, žąsį arba supilkite jį į troškintuvę ir dar 40–45 minutes patroškinkite iki 180C temperatūros įkaitintoje orkaitėje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>