Jums prireiks:
⅓ puodelio riebalų;
1 puodelis rudojo cukraus;
2 kiaušiniai;
1 arb. šaukštelis vanilės;
1¼ puodelio miltų;
1 puodelis maltų linų sėmenų;
1 arb. šaukštelis sodos;
½ arb. šaukštelio druskos;
1 arb. šaukštelis cinamono;
¼ arb. šaukštelio maltų gvazdikėlių;
½ arb. šaukštelio muskato riešuto;
½ puodelio avižinių miltų;
1 puodelis razinų;
½ puodelio pjaustytų cukruotų vaisių;
½ puodelio pjaustytų pekano riešutų (tinka ir kiti riešutai).

Veiksmai:

Dubenyje išplakite kiaušinius, cukrų, riebalus ir vanilę.

Kitame inde sumaišykite miltus, maltus linų sėmenis, sodą, druską, cinamoną, gvazdikėlius ir muskato riešutus. Šį mišinį palaipsniui suberkite į išplaktus kiaušinius. Įmaišykite avižinius miltus, razinas, cukruotus vaisius ir pekano riešutus.

Suformuokite 2.5 cm kamuoliukus. Juos sudėkite į riebalais pateptą kepimo skardą, palikdami tarp kamuoliukų 5 cm tarpus.

Kepkite iki 180C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 10–12 minučių, kol sausainiai gražiai pagels.

Iškepusius sausainius išimkite iš skardos ir atšaldykite.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>