Dešros ir sūrio užkandis


Jums prireiks:

Daktariškos dešros, kiaušinis, miltai, truputis pieno, tarkuoto fermentinio sūrio, druskos pagal skonį, aliejaus.

Veiksmai:

Įmušame į puodą kiaušinį, įpilame truputį pieno, įdedame sūrio ir druskos. Viską gerai išmaišome (gaunasi tešla kaip blynams). Tada supjaustome dešrą griežinėliais, mirkome į tešlą ir kepame karštame aliejuje. Skanaus.

Avokadas


Jums prireiks:

Avokadas
Kiaušiniai         1 vnt
Majonezas
Citrina
Sojos padažas
Krevetės

Veiksmai:

Avokadą perpjauti per pusę. Išgramdyti avokado gabaliukai ir virtas kiaušinis (supjaustyti kvadratukais) dedami į dubenį. Išspaudžiama citrina, dedama majonezas ir sojos padažas. Viską išmaišyti ir sudėti atgal į avokado puseles. Papuošti krevetėmis.

Silkė su sūriu 2


Jums prireiks:

Marinuota ar sūdyta silkė
Ropinis svogūnas
Fermentinis sūris
Majonezas

Veiksmai:

Supjaustome silkę (kaip kas nori). Sudedame į tam skirtą indą. Supjaustome kubeliais svogūną ir dedame ant silkės (paskirstome proporcingai). Dedame majonezą (galima užpilt tik aliejumi). Ant viršaus su burokine tarka užtarkuojame fermentinio sūrio. Papuošti galima juodomis alyvuogėmis. Skanaus

Silkė su varške 2


Jums prireiks:

Silkė
Varškė
Svogūnai
Majonezas
Saulėgrąžos

Veiksmai:

Silkės filė supjaustome gabaliukais ir klojame į silkinę (geriau gilesnę) ant viršaus dedame acte pamarinuotus, smulkiai pjaustytus svogūnus. Silkę gausiai apibarstome varške ir visą viršų apdengiame majonezu. Pabaigoje barstome saulėgrąžas.

Įdaryti baklažanai


Jums prireiks:
1kg baklažanu, 3 – morkos, 1 – 2 svogunai, 200g fermentinio surio, 3 -4 skiltelės česnako, sviesto, 4-5 šaukštaimajonezo, 2 šaukštai tomato padazo.

Veiksmai:
morkos su svogunais apkepinamos svieste, įdedama pagal skonį druskos. baklazanu s (juos nuskutu, tuomet valgant nereikia lupti škūrelės) perpjaunam išilgai, išskuobiam minkštimą, sudedam kepintas morkas su svogūnais. Baklažanus sudedame į aliejumi išteptą skardą ir kepame orkaitėje apie 15 min. Susmulkinam česnako skilteles, jas sumaišom su majonezu ir tomato padazu. Ant baklazanu beriame tarkuoto sūrio ir ant viršaus uždedam gauta padazo masę, ir dar kepam apie 10 min. Skanu karšti bet labiau tinka kaip šaltas užkandis. Skanaus!

Tinginys


Jums prireiks:
2-5 pakeliai susainiu 1 pakelis sviesto 3-4 šaukštai kakavos 1 indelis kondensuoto pieno

Veiksmai:
Sausainius sutrupinti, sviesta išlyditi-išmaisyti kakava ir kondensuota piena. kiek pravesus užpilti gauta mase sausainiu.

Agurkų užkandis


Jums prireiks:
4 bandelės, 4-6 maži agurkai, 2 kiaušiniai, 50-60 g tarkuoto fermentinio sūrio, pipirų, druskos, raudonėlio, mėtų, krapų.

Veiksmai:
Bandeles perpjauti pusiau, iškabinti minkštimą. Agurkus supjaustyti kubeliais ir sumaišyti su plaktu kiaušiniu bei fermentiniu sūriu, sudėti prieskonius. Prikimšti bandelių puseles, sudėti į riebalais išteptą skardą ir kepti orkaitėje apie 15-20 min.

Kalmarais įdaryti agurkai


Jums prireiks:
6 agurkai, indelis konservuotų kalmarų, svogūnas, majonezo, petražolių, maltų pipirų

Veiksmai:
Kalmarus nusunkite, susmulkinkite ir sumaišykite su taip pat smulkiai pjaustytu svogūnu. Krėskite majonezo, gardinkite pipirais. Tada nupjaukite agurkų galiukus, išskobkite minkštimą. Jei odelė kieta, ją irgi nulupkite, jei ne – tiesiog dailiai išpjaustykite danteliais. Agurkus įdarykite paruošta mase. Puoškite petražolėmis.

Pyragėliai su kruopomis ir bulvėmis


Jums prireiks:
300 g kvietinių miltų 50 g margarino,25 g mielių 50 g cukraus,1/2 stiklinės pieno 1 kiaušinis,druskos Įdaras: 600 g bulvių ,50 g aliejaus 1 didelis svogūnas 4 šaukštai grikių košės 1 kiaušinis,pipirų

Veiksmai:
Iš pusės miltų, šilto pieno ir ištrintų su cukrumi mielių paruošti raugą. Kai pakils, suberti likusius miltus ir druską bei supilti išlydytą margariną, gerai išminkyti ir palikti, kad pakiltų.Bulves išvirti ir sumalti mėsmale. Grikių košę išmaišyti su bulvėmis, suberti pakepintus aliejuje svogūnus, įmušti kiaušinį, paskaninti druska ir pipirais.Išmaišyti.Šiek tiek pakilusią tešlą iškočioti, stikline išspausti ritinėlius ir dėti ant kiekvieno po šaukštą įdaro. Sulipdyti pyragaičius.Palaikyti šiltoje vietoje, kol vėl pakils, aptepti išplaktu kiaušiniu ir įkišti 25 min. į karštą orkaitę