Jums prireiks:

Pyrago pagrindui
125 g sviesto,
150 g pusryčių dribsnių su vaisiais,
50 g maltų lazdynų arba migdolų riešutų.

Įdarui
750 g įvairiausių uogų arba vaisių (šviežių arba šaldytų),
1 pakelio želė, skirtos tortams,
2 valg. šaukštų cukraus.

Papuošimui
100 ml grietinėlės arba jogurto, sumaišyto su želatina,
mėtos lapelių.

Veiksmai:
Pagaminkite pyrago pagrindą. Sviestą ištirpinkite nedideliame puode ant silpnos ugnies. Puodą nuo ugnies nukelkite, o į sviestą suberkite pusryčių dribsnius ir maltus lazdynų riešutus. Viską kruopščiai išmaišykite. Kepimo formą sutepkite riebalais, iškrėskite į ją dribsnių masę, išlyginkite ir suspauskite. Mažiausiai dviem valandoms pyrago pagrindą padėkite į šaldytuvą, kad šis sustingtų. Pagaminkite įdarą. Vaisius ar uogas nuplaukite, nusausinkite ir perrinkite. Vaisius vientisu sluoksniu išdėliokite ant torto pagrindo. Į nedidelį puodą įpilkite 250 ml vandens. Jame ištirpinkite tortams skirtą želė ir kaitinkite iki virimo, pastoviai maišydami. Nukelkite puodą nuo ugnies, leiskite želė truputėlį atvėsti ir atsargiai užpilkite ant vaisių. Leiskite pyragui atvėsti, o paskui padėkite jį į šaldytuvą, kad želė visiškai sustingtų. Grietinėlę išplakite, ( jei naudosit jogurtą – sumaišykit su išbrinkinta želatina ir leiskit pastingti) sudėkite ją į konditerinį maišelį su žvaigždutės antgaliu ir pyrago pakraščiuose išspauskite nedideles plaktos grietinėlės roželes. Taip pat galite pyragą papuošti uogomis, vaisiais arba mėtos lapeliais.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>