2 kiaušinių tryniai,Trupininis pyragas
10 šaukštų cukraus,
2 šaukšteliai sodos,
Miltai (iš akies, kad gautųsi kieta tešla – ~25 šaukštai),
Kepinių margarinas (geriausiai VILNIUS) ~250-300g,
Serbentų uogienė ~7 šaukštai (arba kita pasirinkta uogų ar vaisių uogienė),
Vanduo (labai mažai),
Citrinos rūgštis (šaukštelio galiukas).

Sudėti kiaušinių trynius į puodą, suberti cukrų. Viską išmaišyti. Ant atskiros lėkštutės suberti sodą, ant jos šaukštelio galiuką citrinos rūgšties. Užpilti labai mažai vandens. Palaukti kol soda suputos ir ją suberti į kiaušinius su cukrumi.Tada dėti dalį miltų (apie 13 šaukštų). Viską išmaišyti. Neišsigąskit jei tešla neatrodys gražiai, tai nesvarbu, nes po to yra dedama dar miltų ir viskas susitvarkys. Margariną įdėti į atskirą puodelį ir ištirpinti (mikrobangų krosnelėje arba ant ugnies). Ištirpintą margariną supilti į tešlą. Supilti likusius miltus kad gautųsi kieta tešla. Tešlą padėti ant lėkštutės ir palikti šaldytuve apie 15min (nebūtinai). 2/3 sušaldytos tešlos sutarkuoti ant pyrago pagrindo (to, kas gali būti orkaitėje, geriausiai speciali forma pyragams). Ant sutarkuotos tešlos uždėti uogienę. Ant viso to sutarkuoti likusią tešlą. Kepti orkaitėje 25 minutes 180 laipsnių temperatūroje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>