200 g sviestoTrupinins pyragas
1 stiklinės cukraus
1 kiaušinio
400 g miltų
1 arb. šaukštelio kepimo miltelių
2 obuolių
1 valg. šaukšto citrinos sulčių
6 valg. šaukštų džemo arba tirštos uogienės

Atšalusį sviestą stambiai sutarkuojame, suberiame miltus ir pamaišome. Įmušame kiaušinį, suberiame cukrų, kepimo miltelius ir išminkome vientisą masę. Trečdalį tešlos atskiriame trupiniams. Į ją įberiame 2 valg. šaukštus miltų, išminkome ir pusvalandžiui dedame į šaldymo kamerą. Likusią tešlą taip pat dedame į šaldymo kamerą pusvalandžiui. Obuolius nulupame, supjaustome skiltelėmis ir apšlakstome citrinos sultimis, kad nepatamsėtų. Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi ir tolygiai paskirstome atšaldytą tešlą. Ant tešlos išdėliojame obuolių skilteles. Ant obuolių sudedame džemą arba uogienę. Imame atšalusią tešlos dalį skirtą trupiniams ir tarkuojame stambia trintuve ant džemo ar uogienės.
Trupininis pyragas dedamas į įkaitintą orkaitę ir kepamas apie 40 min. 180 laipsnių temperatūroje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>