200 g sviesto arba margarino;Trupininis pyragas
1 stiklinės cukraus;
1 kiaušinio;
1 a. š. sodos;
1 š. grietinės (arba jogurto arba kefyro);
žiupsnelis citrinos rūgšties arba citrinos sulčių (arba acto);
3 stiklinių miltų;
ko nors įdarui  (uogienės, švieži ar džiovinti vaisiai).

Sviestą arba margariną reikia ištirpinti.
Cukrų išsukti su kiaušiniu, plakam, kol ištirpsta cukrus ir pasidaro baltos putos.
Sodą užgesinti su šaukšteliu grietinės ir citrinos rūgštimi.
Į atvėsusį sviestą (margariną) sudėti išplaktą cukrų, užgesintą sodą ir miltus. Viską gerai išminkyti ir pusvalandžiui pastatyti į šaldytuvą.
2/3 tešlos iškloti kepimo formą. Aš tiesiog paskirstau rankomis, gerai suploju, išlyginu, padarau labai plonus “kraštelius”. Galima paridenti su stiklainiu lygiomis sienelėmis, bet tobulo lygumo tikrai nereikia.
Įdarą išdėlioti ant tešlos. Likusią tešlą užtarkuoti per burokinę tarką ant uogų.
Kepti maždaug 200 laipsnių karštumo orkaitėje, kol gražiai pagelsta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>