1 puodelis (200 g) cukraus;
3 puodeliai (420 g) miltų;
1 a. š. kepimo miltelių;
¼ a. š. druskos;
220 g šalto sviesto;
1 kiaušinis;
1 citrinos nutarkuota žievelė ir sultys;
4 puodeliai (1 l) šviežių mėlynių;
½ puodelio (100 g) cukraus;
4 a. š. krakmolo.

Sumaišyti 1 puodelį cukraus, 3 puodelius miltų, kepimo miltelius, druską ir citrinos žievelę. Sudėti gabaliukais supjaustytą sviestą, įmušti kiaušinį ir viską maišyti šakute ar mikseriu, kol gausis trupiniai.
Pusę tešlos sukrėsti į riebalais pateptą 20 x 20 cm dydžio kepimo formą ir suspausti.
Sumaišyti 1/2 puodelio cukraus, krakmolą ir citrinos sultis. Atsargiai įmaišyti mėlynes. Uogas lygiu sluoksniu supilti ant tešlos. Likusią tešlą sutrupinti ant viršaus.
Kepti iki 190° C įkaitintoje orkaitėje 45 minutes ar kol paviršius gražiai apkeps. Prieš pjaustant pyragą būtina visiškai ataušinti. Skanaus!

P. S. puodelis – 250 ml. Labai paprastas, bet labai skanus pyragas! Tešlą ypač pagardina citrinos žievelė…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>