Vištienos troškinys


Jums prireiks:

Vištienos filė
Pomidorai                2 vnt
Raudona paprika    1 vnt
Svogūnas               1 vnt
Aliejus                     5 šaukštai
Grietinė                   2 šaukštai
Pomidorų padažas  3 šaukštai
Prieskoniai

Veiksmai:

Puodo dugną padengti aliejumi, sudėti pjaustytą kubeliais vištienos filė ir užpilti vandeniu. Virti 15 min, po to sudėti prieskonius, supjaustytus svogūnus ir papriką. Pavirti dar 15 min ir sudėti supjaustytus pomidorus, pavirti dar 5 min, gale įdėti grietinę ir pomidorų padažą. Labai skanu.

Meksikietiškas troškinys


Jums prireiks:

Faršas                                                     500 g
Konservuotos pupelės tomato padaže   2 skardinės
Geltonoji paprika
Aitrioji paprika
Svogūnai
Morkos
Prieskoniai

Veiksmai:

Aliejuje pakepinti morkas ir svogūnus. Atskirai, ant sviesto, pakepinti faršą, sudėti prieskonius. Apkepus faršui perdėti į keptuvę su morkomis ir svogūnais, įpjaustyti paprikas, sudėti pupeles ir ant silpnos ugnies troškinti apie 10-20 min.

Pizos bokštas


Jums prireiks:

Faršas                        1 kg
Grietinė                       2 šaukštai
Pomidorų padažas      2 šaukštai
Vorčesterio padažas   šaukštas
Obuoliu actas              šaukštelis
Vyno actas                  šaukštelis
Miltai                           šaukštelis
Prieskoniai
Druska

Veiksmai:

Keptuvėje kepti faršą kol pakankamai apkeps. Grietinę, pomidorų padažą, vandenį (1-2 puodeliai), miltus, prieskonius gerai išmaišyti ir supilti ant pakepinto faršo. Dadėti actą ir vorčesterio padažą. Viską išmaišius dar patroškinti 10 min.

Obuolių sunkoje troškinta triušiena


Jums prireiks:
250g triušienos, 20g naminio sviesto, 2,5g druskos, 0,5g grūstų juodųjų pipirų, 1 lairo lapų, 3g petražolių, 0,5g džiovintų čiobrelių, 3 kvapniųjų pipirų, 3g česnako

Veiksmai:

250g triušienos gabalą apkepinkite įkaitintame 20g naminiame svieste, paskui pasūdykite 2,5g druska, pagardinkite 0,5g grūstais juodaisiais pipirais ir sudėkite į troškintuvą. Supilkite 50ml obuolių sunkos, 20ml vištienos sultinio, sudėkite 3g česnako, 10g citrinos žievelę, 3g petražolių, 0,5g džiovintų čiobrelių, 1 laurų lapelį, 3 kvapiuosius pipirus, uždenkite dangčiu ir troškinkite 160ºС orkaitėje 50 minučių. Patiekite su susidariusiu skysčiu. Garnyrui geriausia duoti garintas arba keptas daržoves.

 

Vincentas Sakas 

Kalafijorai


Jums prireiks:
1 Kalafijoras 2vidutinių svogunu 2skilteliu cesnako 2dideles morkos 200ml grietinėlės grietines sviesto druskos pipirų sojos padažo

Veiksmai:
Nuplauname kalafijorą ir pasmulkine (nepjaustom o lauzom jis juk lengvai smulkinasi po šakele) dedame i šalta vandeni ir kai uzvirs paverdame apie 5-10min kol kiek suminkstes bet dar nebus pilnai isviręs. Kol verda kalafijoras burokine tarka sutarkuolame morkas (dalį ju sutarkuoju stambiau ant "mandresniu" tarkų būna toks vienas aštrus plyšys per kuri tarkuojant gaunasi tokie ploni ploni griežinėliai:) Supjaustome smulkiais gabalėliais svogūną ir česnaką. Apvirusius kalafijorus paliekame nuvarveti. Įkaitiname keptuvę įpilame alyvų aliejaus ir pakepiname morkas . Joms kiek suminkštėjus dedame svogūnus ir česnaką. Įdedame druskos ir žiupsneli cukraus. Viską suverciame i troškintuvą. Toliau keptuvėje įkaitinę alyvų aliejų pakepiname kalafijorą, kol vietomis paruduos. Kepimo metu kalafijorą negailestingai trupiname:) jis turi subireti ne iki trupiniu bet šakelės turi aptrupėti. Į pabaigą įdedam gabalėlį sviesto, druskos ir pipirų. Viską išmaišome ir sudedame į troškintuvą kur jau laukia morkos su svogunais ir česnaku. (jei turite DIDELE keptuvę galite viska bandyti troškinti ir joje, tada į apkepusius kalafijorus supilkite atgal morkas su svogūnais ir česnakais) Supilame grietinėlę, ir patroškinam orkaitėje apie 15-20min. Ištraukiame troškinį jį pamaišome, įdedame pora šaukstų grietinės, sojų padažo pagal skonį ir jei dar trūksta prieskonių tada dar įdedame į šiltą orkaitę bet ją jau išjungiame.

Ryžių ir daržovių troškinys


Jums prireiks:

300-400 gr. ryžių
3 didesnės morkos
4-5 pomidorai
2 didesnės paprikos
4 vidutinės svogūnų galvutės
aliejaus

prieskoniai:
druska,
pipirai,
įvairios žolelės pagal savo skonį
šlakelis vandens

Veiksmai:
Ryžius išvirti, sutarkuoti morkas ir pakepinti aliejuje, supjaustytus svogūnus taip pat apskrudinti kartu su morkomis. Paprika supjausčius kubeliais pakepti aliejuje, pabaigoje įdėti ir pomidorų gabalėlius. Visus šiuos produktus sumaišyti su ryžiais bei pabarsčius pipirais, druska ir prieskoniais patroškinti keletą minučių puode ar didelėje keptuvėje su trupučiu vandens. Jei pageidaujama, vietoje vandens galima pilti ir pomidorų sultis.

Meksikietiškai troškinta žuvis


Jums prireiks:
1.2 kg karpio arba plekšnės,
2.500 g smulkiai supjaustytų pomidorų,
3.5 sukapotos česnako skiltelės,
4.8 sukapotos petražolių šakelės,
5.0,5 stiklinės nuluptų ir smulkiai supjaustytш migdolų,
6.0,5 stiklinės razinų,
7.0,5 stiklinės žaliųjų alyvų,
8.20 nedidelių su lupenomis virtų bulvių,

Veiksmai:
Bulves nulupti. Žuvį sudėti į puodą, užpilti vandeniu ir virti 15 minučių. Paskui nuvarvinti, išrinkti ašakas.
Svogūnus ir česnaką iki skaidrumo pakepinti aliejuje, sudėti pomidorus, pasūdyti, įberti pipirų ir troškinti 5 minutes.
Sumažinus ugnį suberti razinas, migdolus, petražoles, bulves, alyvas, žuvį. Dar šiek tiek patroškinti. Prieš patiekiant papuošti konservuota paprika. Skanaus!

Troškintas triušis


Jums prireiks:
1.1 triušis,
2.3 šaukštai riebalų,
3.1,5 – 2 stiklinės sultinio ar vandens,
4.2 šaukštai vyno ar acto,
druskos, pipirų,
5.2 šaukšteliai miltų,
6.3 šaukštai grietinės,
7.1 šaukštas aštraus padažo,
8.1 petražolės šaknis ar gabalėlis saliero,
9.1 svogūnas.

Veiksmai:
Triušį apipjaustyti, kad jis tilptų į troškintuvą, ir kepti įkaitintuose riebaluoe, kol apsitrauks šviesiai rusva plutele. Paskui įpilti karšto sultinio ar vandens ir uždengus dangčiu troškinti. Kiek patroškinus supilti vyną, sudėti prieskonius ir prieskonines daržoves. Ištroškintą triušį supjaustyti, sudėti į dubenį. Skystį, kuriame buvo troškinama, iškošti, pridėti šaltame vandenyje išplaktų miltų, grietinės, pavirinti ir pagardinti. Pagamintą padažą patiekti atskirai.
Patiekti su virtomis bulvėmis ar ryžiais ir troškintomis daržovėmis, saldžiomis šviežių ar marinuotų vaisių salotomis. Skanaus!

Kiškiena, troškinta su raugintais kopūstais


Jums prireiks:
1.1 kiškis,
druskos,
2.100 g sūdytų arba rūkytų lašinukų,
3.2 svogūnai,
4.500 g raugintų kopūstų,
5.2 obuoliai,
truputis sultinio,
kmynų

Veiksmai:
Paruoštą kiškį supjaustyti gabalais ir įtrinti juos druska.
Troškintuve paspirginti lašinukus, sudėti kiškienos gabalus ir apkepinti. Pridėti svogūno (galima ir grybų). Kopūstus ir tarkuotus obuolius sudėti ant mėsos, įpilti sultinio, kad nesviltų, ir uždengus dangčiu troškinti ant mažos ugnies. Gerokai patroškinus, įberti kmynų.
Patiekti su virtomis bulvėmis. Skanaus!

Stirniena, troškinta su ryžiais [plovas]


Jums prireiks:
1.600 g minkštimo,
2.2 šaukštai riebalų,
3.1 svogūnas,
4.2 morkos,
5.1 petražolės šaknis,
6.1 stiklinė ryžių,
7.3-3,5 stiklinės sultinio arba vandens,
druskos,
maltų raudonųjų pipirų,
8.1/2 lauro lapelio,
9.1 stiklinė pomidorų sulčių arba 2 šaukštai pomidorų tyrės,
žalumynų.

Veiksmai:
Mėsą supjaustyti ir pakepinti riebaluose iki rausvos spalvos kartu su supjasutytu svogūnu, morkomis, petražole, pomidorų tyre. Įpilti sultinio, pridėti sultinio, pridėti ryžių, prieskonių ir troškinti.Jei mėsa seno žvėries, ryžius sudėti vėliau, kai mėsa apvirs. Gerokai patroškinus, įdėti druskos. Troškinio nemaišyti. Paruoštą valgį apibarstyti pjaustytais žalumynais ir patiekti su žalių daržovių salotomis. Skanaus!