Jums prireiks:
svogunas,
česnakas,
imbieras-pusė šaknelio,
šaldytų kalafiorų pakelis, ( arba galvutė šviežio),
3-4 bulvės,grietinės

Veiksmai:
Paimti puodą su stroru dugnu ir jame aliejuje pakepinti svogūną, papjaustytą šesnaką ir imbiero. Atskyrai išvirti kalafijorus ir jos su samčių išimti ir įdėti į tą kepamą masę. Bulvės supjaustyti kubeliais ir irgi biški pakepinti. Tiesiog lengvai patroškinti viską, kad įgautų vienas kito skonį. Tada užpilti nuovirą kuriame vire kalafijorai ir virti, kol nesuminkštės bulvės . Tuo tarpu, paimti kokias 4 riekelės duonos, papjaustyti kubeliais, apšlaikstyti aliejum ir padžiovinti orkaitėje. Kai bulvės išvirs visą turinį sudėti į mikserį ir sumalti, tada įdėti atgal į puodą, dadėt grietinės, kokie 100gr, išmaišyti ir pakaitinti tiek, kad tiesiog sušiltų grietinė, kitaip ji gali susisukti kaip varškė ilgai virinus. Pateikti moliniuose dubeneliuose arba kaip kam gražiau, apibarstyti žalumynais ir džiuvesėliais.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>