Jums prireiks:
125 g sviesto 1 pakelis vanilinio cukraus 75 g cukraus 4 kiaušiniai 0,5 stiklinės pieno 1 šaukštas tarkuotos citrinos žievelės 150 g miltų 1 šaukštas kepimo miltelių (Kepimo milteliai) 2 šaukštai kakavos druska Kremui: 0,5 l mėlynių 200 g grietinės 1 pakelis vyšnių želė 2 šaukštai želatinos

Veiksmai:
Sviestą išsukti iki baltumo su cukrumi ir vaniliniu cukrumi . Sukant įmušti po vieną kiaušinius, suberti druską ir supilti pieną. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir persijotus suberti į masę. Tešlą padalinti į dvi dalis: į vieną sudėti tarkuotas citrinos žieveles, į kitą įmaišyti kakavos. Formą ištepti riebalais, pabarstyti džiūvėsėliais ir supilti baltą masę. Biskvitą kepti 180 C temperatūroje 15-20 min. Iškepusį biskvitą išimti iš formos ir atšaldyti. Taip pat iškepti ir tamsųjį biskvitą. Kremui uogas nuplauti, sudėti į dubenį, ant viršaus krėsti iki standumo išplaktą grietinę ir išmaišyti. Vyšnių želė ištirpinti mažesniame nei nurodyta ant pakelio vandens kiekyje, sudėti išbrinkintą želatiną ir maišyti, kol želatina ištirps. Kai želė pradės stingti, sumaišyti su uogų mase. Kelis šaukštus palikti sulaistymui. Į formą dėti baltą biskvitą, sulaistyti vyšnių želė, ant viršaus dėti tamsųjį biskvitą ir pilti kremą. Gerai atšaldyti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>