Jums prireiks:
450gr.miltų
truputis druskos,
50gr.cukraus,
50gr.sviesto,
1 pakelis mielių,
1kiaušinis,
1stiklinė pieno 

Trapaus pyrago viršui:
350gr.miltų,
100gr.cukraus,
truputis druskos,
200gr.sviesto.

Veiksmai:

Sviestą išsukame su cukrumi ir kiaušiniais, dedame miltus ir druską. Mieles sumaišome su pienu, duodame truputi joms pakilti, tada sudedame į tešlą. Visą masę sudedame ant skardos, galima dėti varskę arba džemą. Tada darome trupinį ant pyrago viršaus:
sviestą suminkome rankomis su cukrumi ir druska, po truputi beriame miltus, bet visada su pirštais trupiname. Gauname trupinukus, kuriuos uždedame ant pyrago viršaus. Kepame 210 temperaturoje apie 20 min.

Receptą atsiuntė Erika

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>