Jums prireiks:

Blynelių tešla:
Kiaušiniai            2 vnt
Cukraus pudra   2 šaukštai
Miltai                  1 šaukštas
Užpilas:
Obuolys             1 vnt
Kriaušė              1 vnt
Spangulės          2 šaukštai
Cukrus               1 šaukštas
Krakmolas          1/2 šaukštelio
Citrinos žievelės

Veiksmai:

Tešlą gerai išmaišyti. Įkaitintą keptuvę patepti sviestu ir kepti mažus blynelius. Obuolius ir kriaušes supjaustyti skiltelėmis. Užvirinti nedidelį kiekį vandens, suberti cukrų ir vaisius. Virti, kol skiltelės suminkštės, tada sudėti trintas spanguoles ir krakmolą (prieš tai jį išmaišyti penktadalyje stiklinės šalto vandens). Viską kaitinti, kol sutirštės. Šaltu užpilu apipilti blyneliai tiks linksmiems pietums.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>