Jums prireiks:
200g pieno,
25g šviežių.mielių,
2 kiaušinių tryniai,
125g kamb. temp. sviesto,
3 arb. šaukšteliai cukraus,
žiupsnelis sodos,
ne daugiau kaip 700g miltų.

Veiksmai:
Šiltą pieną, mieles, trynius, sviestą, cukrų, druską išmaišome. Soda maišoma su miltais, įpilamas skystis ir suminkoma tešla, kuri nelips prie rankų. Tešla dalinama į 2 dalis, uždengiama ir kildinama apie 1 valandą. Iškilusi tešla iškočiojama tokio dydžio kaip skarda. Skardą šiek tiek pabarstyti miltais ir iškloti vienu tešlos blynu, kitas iškočiotas tešlos blynas paliekamas ant stalo ir uždengiamas rankšluosčiu. Dar leidžiame tešlai pakilti. Įkaitiname orkaitę iki 220 laipsnių ir keliom minutėms įkišame skardą, po kokių 4 minučių ištraukiame, tepame padažu, dedame produktus ir ant viršaus išklojame kitą tešlos blyną. Užspausti kraštus ir kepti apie 15-20min.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>