Jums prireiks:
300g miltų 4 bananai 2a.š. kepimo miltelių 5a.š. citrinų sulčių 100g cukraus 1š. likerio (geriausia abrikosų) 1pak. vanilininio cukraus 25g smulkintų migdolų 1žiupsnelis druskos 150g cukraus pudros 1 kiaušinis 2-3š. bananų nektaro 125g sviesto 500gabrikosų su sirupu

Veiksmai:
Suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ant minkymo lentos ir viduryje padarykite duobutę. Į ją berkite cukrų, druską, įmuškite vieną kiaušinį ir su dalimi miltų suminkykite minkštą tešlą. Užberkite gabaliukais sukapotą sviestą, apžerkite likusiais miltais ir viską minkykite, kol tešla nelips prie rankų. Padėkite ją šaltai 30 minučių. Priedo paruošimas: nuvarvinkite abrikosus , nulupkite bananus. Į dubenėlį griežinėliais supjaustykite bananus, abrikosus perpjaukite pusiau, supilkite citrinų sultis, likerį, sudėkite smulkintus migdolus ir palikite pastovėti. Patepkite sviestu išardomą formą ir išklokite ją 2/3 tešlos, padarydami 2cm aukščio kraštelius. Dugną subadykite šakute. Dėkite ant grotelių į orkaitę, įkaitintą iki 200-225C, ir kepkite apie 10 min. Paskleiskite vaisius ant iškepto torto pagrindo. Iš likusio trečdalio tešlos iškočiokite torto formos dydžio skritulį. Tuo ‘dangčiu’, subadytu šakute, uždenkite vaisius. Dėkite į orkaitę, įkaitintą iki 200-225C ir kepkite 35 minutes. Glazūros paruošimas: sumaišykite cukraus pudrą su bananų nektaru ir aptepkite dar šiltą tortą. Tortui auštant, glazūra sukietės.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>