Jums prireiks:
Tešlai: 8 kiaušinių baltymai 400g cukraus, 80g miltų 150g smulkintų migdolų Kremui: 0,5 l pieno 120g cukraus, 1 kiaušinis 3 kiaušinio tryniai 70g krakmolo, 250g sviesto 2 šaukštai romo, vanilinio cukraus Įdarui: 1 ananasas arba 600g konservuoto ananaso vaisiai ir uogos pagal sezoną tirštos uogienės pagal skonį Papuošimui: 100g kokoso drožlių

Veiksmai:
Kiaušinio baltymus išplakti su 200g cukraus iki standžių putų. Atsargiai įplakame miltus, migdolus ir likusį cukrų. Iš šios tešlos iškepame keturis torto papločius. Kepama ant sviestinio popieriaus ir jie turi būti 10, 13, 16 ir 17 cm diametro. Orkaitėje kepama 25 min. 150C. Iškepusius lakštus atšaldyti ir išvirti kremą. Į atvėsusį kremą įmaišome romą ir minkštą sviestą. Viską gerai išplakti. Ananasą išvalyti ir supjaustyti nedidėliais gabalėliais. Vaisius ir uogas išplauti, išvalyti. Į lėkštę dedamas didžiausias paplotėlis, ant jo dedame kremo, sluoksnį ananaso, labai ploną sluoksnį uogienėsir ant viršaus sluoksnį vaisių ir uogų, vėl kremo, dedame mažesnį paplotėlį, sluoksnį kremo… kol viską sudėsime,dedami formuojame kūgį. Kai viskas sudėta viršų aptepame likusiu kremu ir visą apibarstome kokoso drožlėmis, pastatome į šaldytuvą 2 val.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>