Jums prireiks:
1 pakelis forminių sausainių 75 g sviesto 4 šaukštai citrinos sulčių 1 šaukštas miltinio cukraus 400 g riebios varškės 400 g grietinėlės 4 šaukštai želatinos 3 pakeliai želė (geltonos, oranžinės, žalios spalvos) 1 stiklinė cukraus 1 citrinos nutarkuota žievelė Papuošimui: 5 kiviai 1 bananas 3 apelsinai 100 g grietinėlės 2 šaukštai cukraus

Veiksmai:
Sausainius sumalame mėsmale ir sumaišome su miltiniu cukrumi, minkštu sviestu bet 1 šaukštu citrinų sulčių. Sausainių masę sudedame į tortinę formą ir išlyginame, kad gautume vienodo storio paplotį tortui. Geltoną, oranžinę ir žalią želė paruošiame, kaip nurodyta ant pakuočių. Sustingusią želė supjaustome kubeliais.Varškę sutriname per tinklelį. Suplakame grietinėlę. Sumaišome grietinėlę, varškę, cukrų, citrinos žievelę ir sultis bei želė kubelius. Maišydami supilame nedideliame vandens kiekyje išbrinkintą ir ištirpintą želatiną.Masę sukrečiame į tortinę formą ant sausainių papločio, išlyginame paviršių ir 1 val. laikome šaltai. Iš formos išimto torto šonus apibarstome trupiniais. Tortą papuošiame vaisiais ir pasaldinta plakta grietinėle.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>