Jums prireiks:
1.250g svogūnų,
2.4 žlegtainiai po 150g,
3.1/2 šaukštelio pipirų,
druskos,
4.2 šaukštai sviesto.

Veiksmai:
Svogūnus nulupti, supjaustyti žiedeliais ir kepti su 2 šaukšteliais aliejaus, kol gražiai pagels. Iškepusius sukrėsti į lėkštę. Žlegtainius kepti keptuvėje likusiame karštame aliejuje 2 minutes dažnai apverčiant. Kai žlėgtainiai gražiai apskrus, sumažinti ugnį. Iškeptus žlėgtainius pasūdyti ir pabarstyti pipirais . Ant kepsnių uždėti po gabalą sviesto ir sudėti į pašildytas lėkštes. Pakepintus svogūnus sukrėsti į keptuvėje likusius riebalus ir truputį pakaitinti. Gerai išmaišyti, pagardinti druska ir pipirais pagal skonį. Po šaukštą keptų svogūnų įdėti į kiekvieną lėkštę prie mėsos.
Svogūnus kepti apie 6 minutes.
P.S. Mėsą aptepti aliejumi, pabarstyti pipirais ir vieną dvi dienas palaikyti šaldytuve – žlėgtainiai bus dar skanesni. Skanaus!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>