Sūrio piršteliai


Jums prireiks:
50 g sviesto,
1 trynys,
100 g tarkuoto olandiško sūrio,
truputis raudonųjų pipirų,
druskos.

Veiksmai:
Išsukus iki purumo sviestą, sudedamas tarkuotas sūris, trynys, įberiama druskos ir raudonųjų pipirų. (Dalis tarkuoto sūrio paliekama piršteliams apvolioti.) Masė gerai išsukama, iš jos suformuojami pailgi piršteliai, pavoliojami tarkuotame sūryje arba duonos džiūvėsėliuose, arba smulkiai supjaustytuose petražolių lapeliuose.

Sūris su silke


Jums prireiks:

200 g varškės,
50 g margarino,
50 g silkės,
1 svogūnas,
1 marinuotas agurkas,
1 arbatinis šaukštelis garstyčių,
raudonųjų pipirų,
druskos,
cukraus.

Veiksmai:

Į išsuktą margariną sudedama sukapoti silkė, svogūnas, marinuotas agurkas, pertrinta varškė, garstyčios, pasūdomą ir įberiama šiek tiek cukraus. Išmaišyta masė suformuojama keturkampiu ir atšaldoma. Paduodant dedama į lėkštę su kitais sūriais.

Virtas sūris


Jums prireiks:
500 g varškės,
200 g sviesto,
2 tryniai,
druskos,
kmynų,
raudonųjų pipirų.

Veiksmai:
Į varškę įberiama kmynų, pasūdomą, pastatoma šiltoje vietoje 3 dienoms. Puode ištirpinus sviestą, sudedama varškė ir maišant kaitinama, kol pasidaro vientisa masė. Įplakus trynius ir kiek pravėsinus, masė supilama į riebalais išteptą plokščią indą. Atšalęs sūris supjaustomas pailgais keturkampiais gabalėliais ir sudedamas sukryžiuojant į lėkštę.

Obuolių sūris


Jums prireiks:

1kg obuolių,
400g cukraus,
cinamonas.

Veiksmai:
Obuolius nulupti, išimti sėklas, supjaustyti, sudėti į dubenį ir, užpylus cukrumi, palikti stovėti 24 val. Susikaupusį skystį supilti į puodą, įdėti cinamono ir virti, kol pusė jo išgaruos. Tada suberti obuolius ir virti maišant, kol per masę perbraukus šaukštu, ji iškart išsilygins. Košę sukrėsti į sūrmaišį ir laikyti sausai 4-6 dienas.

Sūrio ir pomidorų laiveliai


Jums prireiks:
2 mažos baltos duonelės arba bandelės/1 ilga balta duonelė
2 pomidorai
200 ml tarkuoto sūrio
1 ½ arbatinio šaukštelio bazilikų
1 česnako skiltelė
100 ml tarkuoto parmezano sūrio
druska

Veiksmai:
Pomidorus nuplaukite ir supjaustykite mažais gabalėliais, pridėkite druskos. Pusiau perpjautus duonos gabalėlius tolygiai apibarstykite tarkuotu sūriu ir apdėliokite pomidorais. Pagardinkite baziliku, smulkintais česnakais ir apibarstykite parmezanu. Kepkite orkaitėje 225 °C temperatūroje tol, kol paviršius gražiai paruduos. Patiekite su šviežiomis salotomis.