Reikės:Šokoladinis pyragas su aguonomis (be miltų)
100g karčiojo juodo šokolado(sulaužyto gabaliukais),
100g sviesto (supjaustyto gabaliukais),
2 v.š. brendžio,
6 kiaušiniai (baltymai atskirai nuo trynių),
1 puodelis cukraus,
2 puodeliai aguonų sumaltų,
1/2 puodelio migdolų riešutų sumaltų,
Žiupsnelis druskos.

Ant garų ištirpiname šokoladą kartu su sviestu. Įmaišome brendį.
Kiaušinių baltymus suplakame iki labai standžių putų kartu su žiupsneliu druskos ir 1/2 puodelio cukraus.
Trynius išsukame su 1/2 puodelio cukraus iki purumo. Įpilame tirpintą šokoladą su sviestu.
Į šią šokoladinę masę įmaišome aguonas ir migdolus.
Atsargiai įmaišome baltymus.
Masę supilame į tortinę su išimamu dugnu ir kepame, įkaitintoje orkaitėjė, 30-35 min.
Pateikiame pabarstę cukraus pudra arba su plakta grietinėle, arba su ledais.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>