Kalėdų seniai


Jums prireiks:
500g miltų, pakelis sausų mielių, 85g cukraus, pakelis vanilės, šaukštelis druskos, 85g lydyto sviesto, 250ml šilto pieno, 2 šaukštai kondensuoto pieno, 10razinų, 20 migdolų, 10 cukraus sirupe konservuotų vyšnių, cukraus sirupe konservuota ir sukapota citrina.

Veiksmai:
Dubenyje gerai išmaišykite miltus ir mieles. Suberkite 75g cukraus, vanilę, druską, supilkite tirpintą sviestą ir šiltą pieną. Elektriniu maišytuvu su antgaliu mielinei tešlai iš pradžių mažiausiu, paskuividutiniu greičiu tešlą maišykite 5 min. Tešlą pastatykite šiltai, kol jos tūris padvigubės ir atsiras burbuliukų. Ant lentos tešlą dar kartą išminkykite rankomis. Tešlą padalinkite į 4 lygias dalis. Iškočiokite ir, uždėję kartoninį trafaretą, išpjaukite figurėles. Senius sudėkite į 2 sviestu pateptas skardas ir aptepkite kondensuotu pienu. Papuoškite razinomis, migdolais, vyšniomis ir citrinos gabaliukias. Leiskite 20 min. tešlai pakilti. Pašaukite į 200-225C orkaitę ir kepkite 15-20 min. Iš likusių 10g cukraus ir trupučio vandens pagaminkite glajų ir juo patepkite ką tik iš orkaitės ištrauktus senius.

Sojos lakštiniai su ananasais


Jums prireiks:
Reikės : Sojos lakštinių, 2 sultinio kubelių, ananasų, žirnelių, raudonos paprikos, česnako, svogūno, krakmolo.

Veiksmai:
Į puodą įdedam sultinio kubelius, lakštinius. Aš dar įdėjau krapų kotų dėl kvapo ir keletą j. pipirų. paverdam 10 min, ataušinam. Nusunkiam, išrenkam pipirus ir krapus.Daržoves susmulkinam, ananasų sirupą sumaišom su šaukštu krakmolo.Į keptuvę sudedam lakštinius ir svogūną. Troškinam, kol svogūnai gražiai pagelsta.Suberiam papriką, patroškinam 5 min.Sudedam ananasus, žirnelius, česnaką, supilam sultis su krakmolu, įberiam duskos, prieskoniukų ir patroškinam 5 min.

Gardūs sojos kepsniukai


Jums prireiks:
4 sojos paplotėliai
vištienos sultinio kubelis
kiaušinis,
džiūvėsėlių (kepsniukams apvolioti),
druska, pipirai, petražolės, čili milteliai,
200g pievagrybių,
200g smulkiai supjaustytų raudonųjų ir geltonųjų paprikų,
200g grietinėlės,
truputis patarkuoto olandiško sūrio,
100g kapotų pistacijų

Veiksmai:
Kepsniukus valandą pamirkinti vištienos sultinyje, išplakti kiaušinį su ‘Vegeta’, pipirais ir čili, apvolioti kepsniukus, ir po to pavolioti džiūvėsiuose, ir taip kokius tris kartus, kad kepsniukai gerai būtų apsupti tešlos.
Įkaitinti keptuvį ir iškepti kepsniukus, gerai apkepti, kad įgautų aukso spalvą, išimti ir padėti šiltai. Supjaustyti grybus ir kepti svieste, po to suberti paprikas, susmulkintas ir kapotas pistacijas, ir pakepinti kelias minutes, supilti grietinėlę ir idėti truputį prieskonių ir kelis lašiukus citrinų sulčių, uždengus patroškinti ir ant padažo uždėti kepsniukus, tik nemaišyti su padažu, jie turi įgauti padažo skonį. Viską sudėti į lėkštę ir apšlakstyti padažu.

Kepti sojų paplotėliai su sūriu


Jums prireiks:
100 g sojų paplotėlių,
2 kiaušiniai,
100-150 g fermentinio sūrio,
kiaulienos prieskonių,
4 šaukštai miltų,
aliejaus kepimui,
5-6 šaukštai džiūvėsėlių,
druskos.

Veiksmai:
Sojų paplotėlius užpilame gausiai prieskoniais paskanintu verdančiu vandeniu (apie 2 stiklines). Paliekame 2 vai. Tuomet vandenį nupilame, paplotėlius įpjauname ir į vidų įdedame po riekelę sūrio. Įpjautus kraštus suspaudžiame. Paplotėlius apvoliojame miltuose, pasūdytame kiaušinių plakinyje ir džiūvėsėliuose. Kepame aliejuje.

Sojų paštetas


Jums prireiks:
2 puodeliai virtų sojų (Soja)
500 g pievagrybių
4 svogūnai
3 kiaušiniai
2 vidutinio dydžio salierai
petražolė
aliejaus
žolinių prieskonių
druskos
pipirų

Veiksmai:
Nuplautus pievagrybius supjaustyti ir apkepinti 4 šaukštuose aliejaus.
Suberti sukapotus svogūnus ir kartu patroškinti.
Petražolę bei salierus nuplauti, nulupti ir išvirti.
Pievagrybius, daržoves ir sojas sumalti mėsmale, įmesti trynius, pagardinti, išmaišyti. Baigiant atsargiai išmaišyti su standžiai išplaktais baltymais.
Sudėti į taukais išteptą formą.
Kepti 30-40 min.

Sojos guliašas


Jums prireiks:
100-150 g sojos kubelių;
sūrių konservuotų kukurūzų;
saujos džiovintų slyvų ;
mėsos prieskonių;
druskos;
1 kubelio sultinuko;
1 morkos;
1 šaukštas grietinės;
1 šaukštelis miltų (atskiesti vandeniu)

Veiksmai:
Sojos kubelius užplikyti verdančiu vandeniu ir įdeti sultinio kubelį. Palaikyti 2 val. Įpilti daugiau vandens, nes išbrinkstant sojai, vandens ne kažin kiek ir lieka. Įdedu kubeliais supjaustyta morką, smulkiai supjaustytas slyvas, kukurūzus, įberiu druskos ir prieskonių. Šutinu 0,5-1 val. Įdedu grietinės. Užvirus, įpilu miltus. Viską išmaišau. Jei turit, galima įpilti skysto padažo, kuris skirtas sriuboms ar mėsos troškinimui.
Valgoma su karštom bulvėm ir daržovėmis. SKANAUS!

Sojų kepsnys


Jums prireiks:
1 dėžutė sojų mėsos kepsnių
150-200 g fermentinio sūrio
1/2 saldžiosios paprikos
1 obuolys
pipirai
cukrus
druska
sojų padažas

Veiksmai:
Sojų mėsą paruošti pagal aprašymą ant dėžutės. Turimus maždaug 4×5 cm gabalėlius įpjauti horizontaliai taip, kad atsiverstų lyg knygos lapas.
Pabarsčius prieskoniais, į vidų dėti po griežinėlį sūrio ir obuolio, šiaudelį paprikos . Suvožti, apvolioti džiūvėsėliuose ir dėti į įkaitintus riebalus.
Vienai pusei apkepus, apversti. Ant viršaus uždėti dvi siauras sūrio juosteles, o per vidurį – paprikos juostelę. Uždengti keptuvę ir kepti, kol kepsnys apkeps, o sūris – išsilydys.