Jums prireiks:

300 g miltų,
150 g sviesto arba margarino,
100 g cukraus,
2 kiaušiniai,
500 g šviežių braškių,
1 pakelis ananasinės arba obuolių želė.

Veiksmai:

Papiltuose ant lentos miltuose padarykite duobelę, į ją sudėkite suminkytą minkštą sviestą arba margariną, miltinį cukrų, įmuškite kiaušinius, ir užminkykite tešlą. 1 – 2 valandas palaikykite šaltame kambaryje, kad sustingtų. Paskui ant miltais pabarstytos lentos iš dviejų trečdalių tešlos iškočiokite 0,5 cm storio lakštą, įtieskite jį į torto formą ir aptepkite kiaušiniu. Likusią tešlą iškočiokite tokiu pat storiu, supjaustykite 2 cm pločio juostelėmis, jomis apdėkite kepinio kraštus ir kepinio viršuje sukryžiuokite groteles. Aptepkite paviršių kiaušinio tryniu, kepkite 15 – 20 min.karštoje krosnyje (kol pagelsta). Iškeptą kepinį atšaldykite formoje ir išimkite ant lentelės. Kepinio duobeles pridėkite braškių ir užpilkite atvėsinta, pradėjusia stingti želė, kurią pagaminkite pagal receptą, nurodytą ant pakelio. Skanaus !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>