Jums prireiks:
5 kiaušiniai 120 g cukraus pudros 110 g miltų 1 citrinos sulčių 1 šaukštas alkoholio 132 g cukraus 250 g margarino 0,75 stiklinės pieno 150 g džiovintų slyvų be kauliukų 2 šaukštai kakavos Biskvitas: 5 kiaušiniai , 120 g cukraus pudros, 100 g miltų, šaukštelis citrinos sulčių. Punšas: šaukštas alkoholio , 0,3 stiklinės virinto vandens, šaukštelis cukraus. Kremas: 200 g margarino , 0,75 stiklinės pieno , pilnas šaukštelis miltų, vanilinio cukraus, 150 g džiovintų slyvų be kauliukų, 2 šaukštai cukraus, citrinos sulčių. Glajus: 3 šaukštai sviesto, 2 šaukštai kakavos, 3 šaukštai cukraus, 2 šaukštai vandens.

Veiksmai:
Trynius ištrinti su cukrumi, supilti citrinos sultis. Baltymus standžiai išplakti, supilti į trynius ir, lengvai maišant, berti miltus. Iš vientisos tešlos masės mažoje tortinėje iškepti 2 vienodus blynus. Anksčiau pamirkytas slyvas nusausinti ir supjaustyti juostelėmis. Iš pieno, miltų ir cukraus išvirti pudingą, ataušinti. Trinti margariną, dedant po šaukštą šalto pudingo ir po truputį citrinos sulčių. Po to suberti supjaustytas slyvas , įpilti šaukštelį alkoholio, išmaišyti. Vieną biskvito blyną padėti į tortinės dugną, pašlakstyti jį punšu, patepti kremu ir uždengti antruoju blynu. Indelyje išlydyti sviestą, supilti vandenį, suberti cukrų, kakavą ir maišant virti 2-3 val. Apipilti tortą glajumi ir papuošti. Biskvitą geriausiai iškepti iš vakaro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>