Jums prireiks:

400 g miltų,
1 kiaušinis,
15 g cukraus,
3 g druskos,
12 g mielių,
400 g vandens,
60 g aliejaus,
75 g sviesto.

Veiksmai:

Vandenį sušildykite iki 40 laipsnių, sudėkite druską, cukrų ir su trupučiu pašildyto vandens ištrintas mieles. Pilkite miltus ir maišykite. Baigdami maišyti supilkite tirpintą sviestą, išmaišykite iki galo, apibarstykite miltais ir pastatę šiltai leiskite tešlai pakilti.
Į keptuvę su įkaitintu aliejumi, pavilgytu vandenyje šaukštu dėkite tešlą. Sklindžius kepkite iš abiejų pusių, kol pasidaro gražios aukso spalvos. Paduokite valgyti su sviestu, grietine ar uogiene. Skanaus!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>