Jums prireiks:
1.3 silkės,
2.2 – 3 svogūnai,
3.2 morkos,
4.5 pipirai,
5.1 šaukštas aliejaus,
6.3 gvazdikėliai,
7.2 lauro lapeliai,
acto,
truputis cukraus,
8.1.5 stiklinės vandens.

Veiksmai:
Silkes išmirkyti, išvalyti (prastesnes silkes nulupti), išimti kaulus, perskiriant išilgai į dvi puses. Marinatui morkas supjaustyti žvaigždutėmis, svogūnus – pailgais plonais gabalėliais ir, sudėjus į verdantį vandenį su lauro lapeliais, gvazdikėliais bei pipirais, pavirti 15 min. Pridėti acto, cukraus ir dar kartą užvirti.
Silkių puseles, pasidėjus mėsа į viršų, patepti aliejumi, uždėti marinate virtų morkų, svogūnų ir pradedant nuo platesniojo galo vynioti į ritinėlius. Kad jie neiširtų, vynioti nyje reikia padaryti mažą pjūvį, į kurį peiliu įsmeigti plonąjį silkės galą. Taip pagamintus vynioti nius sudėti į stiklainį ir užpilti šaltu marinatu. Indą laikyti uždengus. Valgymui tinka po paros.
Prieš patiekiant vynioti nius reikia sudėti į salotinę, užpilti marinatu, kad pusiau apsemtų. Viršų papuošti gražesniais iš marinato išimtais griežinėliais.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>