Jums prireiks:

1.6 – 8 mažos silkės,
2.200 g. salierų,
3.10 g. lašinių.
4.Tešlai: 500 g. miltų,
5.1 šaukštas margarino,
6.1 stiklinė pieno,
7.25 g. mielių, druskos. 

Veiksmai:

Miltai, margarinas, druska išminkomi, pienas išplakamas su mielėmis, supilami miltai, užmaišoma tešla ir paliekama 1 valandai šiltai, kad pakiltų.

Silkėms išimami kaulai. Lašiniai ir salierai smulkiai supjaustomi ir pakepinami, kol salierai suminkštėja. Į silkių vidų įdedama lašinių ir salierų masės, ir silkės suvožiamos.

Iškilusi tešla plonai iškočiojama ir perpjaunama pusiau. Skarda išklojama dalimi tešlos, ant jos guldomos įdarytos silkės , paliekant tarp jų 2 – 3 cm tarpus ir uždengiamos likusia tešla. Tešla tarp silkių lengvai prispaudžiama. Kepama vidutinio karštumo orkaitėje,kol aprausvėja. Kepinys atšaldomas ir supjaustomas išilgai. Kepsneliai sudedami į plokščią lėkštę ir paduodami su salotomis. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>