Jums prireiks:
1.4 – 6 silkės,
2.6 šaukštai aliejaus,
3.2 svogūnai,
4.3 šaukštai pomidorų tyrės,
5.1 morka,
6.1 salieras,
7.1 poras, acto, cukraus,
8.1 lauro lapelis, raudonųjų pipirų, svogūnų laiškų.

Veiksmai:
 Svogūnai supjaustomi griežinėliais, daržovės stambiai sutarkuojamos. Aliejuje pakepinus svogūnus sudedamos daržovės ir patroškinamos, kol suminkštėja. Į daržoves supilama pomidorų tyrė, 1 stiklinė vandens, acto pagal skonį, įberiama truputis cukraus, sudedami prieskoniai ir pavirinama. Silkės nulupamos, kaulai išimami, supjaustomos. Atšaldytos daržovės užpilamos ant pusdubenyje sudėtos silkės. Apibarstomos smulkiai supjaustytais svogūnų laiškais.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>