Jums prireiks:
1.2 silkės,
2.2/3 stiklinės majonezo,
Svogūno laiškų ar petražolių lapelių.

Veiksmai:
Silkę išmirkyti, išskrosti, nulupti, pašalinti kaulus, supjaustyti įstrižais gabalėliais ir sudėti į silkinę, sudarant vieną didesnę silkę. Ją užpilti majonezu, pakraščius apibarstyti storoku pjaustytu svogūnų laiškų sluoksniu, viršų papuošti kietai virto kiaušinio griežinėliais, pridėti galvą ir uodegą. Prieš dedant galvą reikia gerai išplauti, išimti žiaunas, į akių vietą įdėti po mažą svogūno gabaliukа, išplėstas pažiaunes padėti prie silkės ir papuošti petražolių šakele.
Vietoj majonezo silkę galima užpilti grietine, acto ir aliejaus, garstyčių, grietinės su krienais ar kitais padažais, o aplinkui apdėti daržovėmis, kokių tuo metu turima: pomidorais, agurkais, ridikėliais, svogūnų laiškais… Skanaus!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>