Sūrūs sausainukai


Jums prireiks:
3 puodeliai miltų;
2 valg. šaukštai smulkaus cukraus;
1 arb. šaukštelis druskos ;
1 valg. šaukštas sausų mielių;
1 puodelis vandens;
1 valg. šaukštas sviesto arba margarino;
¼ puodelio skrudintų linų sėmenų;
1 kiaušinio trynys; pagal skonį stambios druskos (užbarstymui);
pagal skonį maltų linų sėmenų (užbarstymui).

Veiksmai:
Dideliame inde sumaišykite 1 puodelį miltų, cukrų, druską ir mieles. Kitame inde iki 50-550C pašildykite vandenį kartu su sviestu. Šį skystį supilkite į miltų masę ir gerai išmaišykite. Suberkite skrudintus linų sėmenis, likusius miltus ir išminkykite tešlą. Ją palaikykite riebalais išteptame inde, pastatytame šiltoje vietoje. Palaukite 45–60 minučių, kol tešla iškils. Iškilusią tešlą dar paminkykite 5 kartus ir padalinkite į 12 lygių porcijų. Jas iškočiokite virvelės forma, suformuokite riestainukus. Juos sudėkite į miltais pabarstytą skardą ir 5 minutes leiskite tešlai pakilti. Trynį išplakite su trupučiu vandens ir patepkite riestainukus. Ant viršaus užbarstykite stambios druskos ir maltų linų sėmenų. Kepkite apie 15 minučių, kol riestainukai gražiai paruduos.

Avižiniai sausainiai


Jums prireiks:

100 ml tirpinto sviesto;
250 ml avižinių dribsnių;
80 ml cukraus;
1 kiaušinis;
3 š. miltų;
0,5-1 a.š. vanilinio cukraus;
žiupsnelis druskos;
100 ml.grietinės;
1 šaukšteli sodos;
cinamono.

Veiksmai:
išsukame sviestą,cukrų ir kiaušinį.Sudedame dribsnius,miltus,vanilinį cukrų ir druską.Viską gerai išmaišome.Dedame šaukštu i kepimo skardą ištiestą kepimo popieriumi ir kepame karštoje orkaitėje apie 15-20 min.

Neriebus meduolis


Jums prireiks:
1.500 g miltų,
2.300 g medaus,
3.4 kiaušiniai,
šaukštas kavos nuoviro,
cinamono,
gvazdikėlių,
muskato riešuto,
4.3 šaukšteliai kepimo miltelių,
5.2 šaukštai sviesto,
6.2 šaukštai džiūvėsėlių.

Veiksmai:
Medų pakaitinti. Tada įmušti kiaušinius ir išmaišyti. Suberti prieskonius su kepimo milteliais ir miltais. Vėl išmaišyti. Tešlą supilti į riebalais išteptą ir džiūvėsėliais apibarstytą skardą. Kepti 50 minučių. Skanaus!

Meduolis su įdaru


Jums prireiks:
1.500 g miltų,
stiklinė medaus,
stiklinė cukraus,
kiaušinis,
prieskonių meduoliams,
2.2 šaukštai sviesto.
Įdarui:
3.200 g vyšnių uogienės, 4.100 g datulių.

Veiksmai:
Medų įkaitinti su cukrumi ir užpilti miltus. Supilti ištirpintą sodą, imušti kiaušinį ir suberti prieskonius. Viską išmaišyti ir iškočioti du lakštus.Paruošti įdarą: datules supjaustyti ir sumaišyti su uogiene. Vieną lakštą dėti į sviestu išteptą skardą, ant jo tepti idarą ir vėl dėti kitą lakštą. Meduolį kepti 30 – 40 minučių. Skanaus!

Meduolis su uogiene


Jums prireiks:
1.3 stiklinės miltų,
2.1,5 stiklinės cukraus,
stiklinė pieno,
3.300 g slyvų uogienės,
4.3 šaukšteliai kakavos,
kiaušinis,
5.125 g sviesto,
prieskonių meduoliams,
šaukštelis sodos,
šaukštas sviesto,
džiūvėsėlių.

Veiksmai:
Kiaušinius su cukrumi ištrinti. Paskui maišant sudėti uogienę, supilti ištirpintą sviestą, pieną, suberti kakavą, prieskonius, sodą, sumaišytą su miltais. Viską išmaišyti. Tešlą sudėti į sviestu išteptą ir džiūvėsėliais apibarstytą skardą ir kepti 40 minučių. Skanaus!

Širdelės


Jums prireiks:
1.1 kg miltų,
2.500 g medaus,
3.250 g cukraus,
4.100 g sviesto ,
5.100 g cukruje pakepintų aplesino žievelių,
6.2 kiaušiniai,
šaukštelis maltų gvazdikėlių,
7.5 šaukšteliai kepimo miltelių,
drusko,
sviesto (skardai).
Glajui: 200 g šokolado.

Veiksmai:
Į puodelį sudėti medų, sviestą, cukrų ir maišant kaitinti, kol pasidarys vienalytė masė. Tada atšaldyti. Suberti cinamoną, gvazdikėlius, kepimo miltelius, miltus, druską, bei kapotas žieveles išplaktas su kiaušiniais. Suminkyti tešlą. Iškočiojus, išpjaustyti širdeles ir sudėti jas į skardą, išteptą sviestu. Kepti 15 minučių. Paruošti glajų: šokoladą ištirpinti. Iškepusias širdeles aptepti glajumi. Skanaus!

Meduolis su riešutais


Jums prireiks:
1.300 g medaus,
2.300 g miltų,
3.2 šaukštai margarino,
4.4 kiaušiniai,
5.2 šaukšteliai kepimo miltelių,
6.100 g cukraus,
7.150 g kapotų riešutų,
cinamono,
šaukštelis maltų gvazdikėlių,
8.0,5 šaukštelio muskato,
sviesto (skardai).
Glajui: 130 g cukraus pudros.

Veiksmai:
Kiaušinių trynius ištrinti su cukrumi, supilti su margarinu pakaitintą medų, suberti riešutus, prieskonius, kepimo miltelius ir miltus. Galiausiai sudėti išplaktus baltymus ir viską išmaišyti. Tešlą sudėti į sviestu išteptą skardą ir kepti 50 minučių. Kai atvės, aptepti glajumi. Glajui cukraus pudrą sumaišyti su vandeniu. Skanaus!

Riešutų sausainiai


Jums prireiks:
1.1 kiaušinis,
2.1stiklinė labai smulkaus cukraus,
pusė šaukštelio vanilės,
3.4 šaukštai miltų,
4.100g smulkiai kapotų riešutų.

Veiksmai:
Kiaušinį labai gerai išplakti ir iš eilės po truputį sudėti visus kitus produktus. Gerai išmaišyti.Kepimo skardą patepti sviestu. Šaukšteliu dėti mažus kupstelius. kepti apie 15 min. karštoje orkaitėje.

Ruginiai sausainiai


Jums prireiks:
1.2 stiklines rupių ruginių miltų,
2.100g sviesto,
3.3 šaukštai pieno,
druskos,kmynų.

Veiksmai:
Visus produktus sumaišyti, užminkyti tešlą. Ją plonai iškočioti ir supjaustyti mažais trikampėliais. Sudėti į kepimo skardą, subadyti šakute ir kepti orkaitėje kol pradės ruduoti. Tinka prie įvairių užkandžių, salotų ir t.t.

Avižiniai sausainiai


Jums prireiks:
1.1 stiklinė miltų,
2.1 stiklinė avižinių dribsnių,
po pusę stiklinės kapotų riešutų ir sviesto,
3.2 maži kiaušiniai,
pusė šaukštelio vanilės,
4.3/4 stiklinės sulos,
5.1 šaukštelis kepimo miltelių.

Veiksmai:
Miltus persijoti su kepimo milteliais, pridėti avižinių dribsnių ir kapotų riešutų. Gerai išmaišyti. Sviestą ištrinti ir išsukti su išplaktais kiaušiniais, supilti klevų sulą, vanilės estraktą ir išmaišyti. Viską maišyti kartu. Kepimo skardą patepti sviestu, išdėlioti šaukšteliu mažus kupstelius ir kepti apie 10 min. labai karštoje orkaitėje.