Kalakutienos salotos su vaisiais ir salierais


Jums prireiks:

100 g virtos arba keptos kalakutienos
po 200 g apelsinų ir vynuogių
50 g migdolų drožlių
4 saliero stiebai
2 šaukštai susmulkintų petražolių lapelių

Padažui
4 šaukštai majonezo
2 šaukštai tirštos grietinės
šaukštas medaus
2 šaukštai citrinos sulčių
druskos
baltųjų pipirų

Veiksmai:

Mėsą supjaustyti kubeliais. Apelsiną nulupti su baltuoju sluoksniu, išskirstyti skiltelėmis ir kiekvieną perpjauti pusiau, išimti sėkleles. Salierus supjaustyti griežinėliais. Į dubenėlį sudėti mėsą, supjaustytas apelsino skilteles, nuplautas ir nusausintas vynuoges, salierus, migdolų drožles bei petražolių lapelius. Salotas užpilti padažu ir išmaišyti.Patiekti atšaldytą, sudėtą ant salotų lapų.

Šaltinis: arvikalakutai.lt

Salotos su kepta kalakutiena


Jums prireiks:
Kepto kalakuto nuopjovos
0,5 stiklinės ryžių
100 g rūkyto kumpio
stiklinė sultinio (iš kubelio)
2 skiltelės česnako
po 200 g raudonosios ir žaliosios paprikų
lapkotinio saliero stiebų
4 pomidorai, 2 šaukštai sviesto
2 šaukštai raudonojo vyno acto
1/3 stiklinės alyvų arba saulėgrąžų aliejaus
po 0,5 šaukštelio maltų kmynų ir aitriosios
paprikos
lauro lapelis
keletas lašų „Tobasco“ padažo
druskos
pipirų

Veiksmai:

Svogūną ir česnaką nulupti, supjaustyti ir iki skaidrumo pakepinti svieste. Sudėti smulkiai supjaustytą kumpį, kalakutieną ir 2 min. kepti ant mažos ugnies. Viską sukrėsti į puodą, suberti nuplautus ryžius. Įmesti lauro lapelį, užpilti sultiniu ir uždengus troškinti 15-20 min. Nukėlus išimti lauro lapelį, o ryžius su mėsa atšaldyti. Maišyti šakute, kad nesuliptų. Saliero lapkočius nulupti, nusausinti, supjaustyti plonais griežinėliais. Papriką, išėmus sėklas, supjaustyti kubeliais. Pomidorus nuplikyti, nulupti, įpilti acto, aliejaus, pagardinti prieskoniais, pipirais, pasūdyti, išmaišyti ir patiekti.

Šaltinis: arvikalakutai.lt

Kalakuto salotos


Jums prireiks:

300 g rūkytos kalakuto krūtinėlės
2 apelsinai
1 šviežias agurkas
150 g sojų ankščių
100 g žemės riešutų

Padažas
natūralus jogurtas
petražolės
krapai
cukrus
pipirai

Veiksmai:

Mėsą supjaustyti plonomis juostelėmis, agurką griežinėliais. Apelsiną nulupti, padalinti skiltelėmis ir supjaustyti gabalėliais, o išsiskyrusias sultis supilti į indą. Sojas užpilti verdančiu vandeniu užvirinti, nusunkti ir ataušinti.

Į jogurtą suberti sukapotus žalumynus, supilti apelsino sultis ir suplakti. Padažą paskaninti druska, pipirais ir žiupsneliu cukraus. Paruoštus komponentus sudėti į salotinę, suberti žemės riešutus, apipilti padažu, išmaišyti, papuošti žaliomis petražolėmis.

Salotos su krabais


Jums prireiks:
iniškų salotų,
krabų lazdelių,
2 kiaušiniai,
krapų,
pipirų,
druskos,
truputi cukraus,
majonezo.

Veiksmai:

Viską stambiai supjaustyti, pabarstyti prieskoniais, užpilti majonezu ir gerai išmaišyti.

Receptą atsiuntė Renatyt

Salotos Antipasto


Jums prireiks:

Užpilas:

* 1 valg. šaukštas alyvų aliejaus;
* 2 valg. šaukštai skrudintų linų sėmenų;
* 2 skiltelės česnako;
* 2 valg. šaukštai balto vyno acto;
* 2 valg. šaukštai vandens;
* 2 valg. šaukštai smulkintų šviežių prieskoninių žolelių;
* ½ arb. šaukštelio sausų garstyčių;
* ¼ arb. šaukštelio druskos;
* maltų pipirų pagal skonį.

Salotos:

* 6 puodeliai nuplautų, nusausintų, suplėšytų gūžinių salotų;
* 127 ml indelis alyvuogių be kauliukų;
* 170 ml indelis marinuotų artišokų šerdelių;
* 12 grybų, perpjautų per pusę;
* 2 vidutinio dydžio supjautyti pomidorai;
* 2 valgomieji šaukštai tarkuoto parmezano sūrio (kieto itališko sūrio).

Papuošimas:

* 6 kietai virti kiaušiniai, perpjauti į 4 dalis
* 12 plonų riekelių salamio dešros, supjaustytos į 6 mm pločio juosteles;
* 6 marinuoti pipirai;
* pagal skonį raudonojo svogūno, supjaustyto žiedelių forma.

Veiksmai:

Į mažą indą supilkite aliejų ir pakepinkite svogūnus.

Į kitą indą supilkite vyno actą, vandenį, žoleles, sausas garstyčias, druską, pipirus, skrudintus linų sėmenis, artišokų marinatą ir viską gerai išmaišykite.

Dideliame dubenyje sumaišykite salotas , alyvuoges, artišoko šerdeles, grybus ir pomidorus kartu su pagamintu užpilu ir parmezano sūriu.

Lygiomis dalimis sudėkite salotas į 6 lėkštes. Papuoškite kiekvieną jų kiaušiniu, salamio dešra, marinuotais pipirais ir svogūnais.

Šaltinis : http://www.linai.lt/receptai/

Duonos mišrainė


Jums prireiks:
 -50g.”Ruginės”duonos;
-100g. virtų pupelių,
-fermentinio sūrio,
-saldžiosios paprikos,
-trupučio svogūno,
-aliejaus,
-skiltelės česnako.

Veiksmai:

Svogūną supjaustome ir pakepiname aliejuje, kad suminkštėtų. duona supjaustoma kubeliais ir pakepinama. Po to duonos kubeliai įtrinami su česnaku ir atskirame inde sumaišomi su kubeliais supjaustytu sūriu, keptais svogūnais, paprikomis ir virtomis pupelėmis. Skanaus!

Šaltinis: baltasispyragas.lt

Mango ir pomidorų salotos


Jums prireiks:
6 pomidorai
2 mangai
1 citrina ar žalioji citrina
0,5 arbatinio šaukštelio druskos
1 arbatinis šaukštelis maltų rožinių pipirų
4 valgomieji šaukštai alyvų aliejaus
šviežias bazilikas

Veiksmai:
Pomidorus nuplaukite ir supjaustykite griežinėliais. Mango vaisius atsargiai nulupkite (nesuspausdami) ir supjaustykite griežinėliais. Citriną (žaliąją citriną) nuplaukite, labai plonai nulupkite, o nuluptą odelę smulkiai supjaustykite. Lėkštėje pakaitomis išdėliokite pomidorų ir mango griežinėlius. Aliejų sumaišykite su išspaustomis citrinos (ar žaliosios citrinos ) sultimis ir užpilkite ant salotų. Papuoškite supjaustytomis citrinos žievelėmis ir baziliku. 

Kalmarų salotos


Jums prireiks:
200 gr.koncervuotų kalmarų filė(dėžutė),
trys svogūnai,
majonezas,
malti juodieji pipirai.

Veiksmai:
Kalmarus nuplauti ir smulkiai supjaustyti. Svogūnus taip pat smulkiai supjaustyti ir nuplikyti verdančiu vandeniu (smulkintų svogūnų kiekis turėtų būti maždaug toks pat kaip ir kalmarų). Svogūnus perpilti šaltu vandeniu. Sumaišyti kalmarus ir svogūnus su majonezu ir juodaisiais pipirais. Pageidautina prieš valgant palaikyti valandą šaldytuve.
Valgoma su duona.

Receptą atsiuntė Relita